Cutremur în Inspectoratul Școlar Constanța. Purcărea, înlăturat

6571
61

Articole de la același autor

Dintotdeauna, schimbările produse în organigrama Inspectoratului Școlar Județean Constanța au suscitat un viu interes, în special din partea cadrelor didactice care mai cunosc "dedesubturile" și "manevrele" care se pot face de către unii inspectori mai cu vechime.

Încet-încet, noul "general" a înlocuit garda veche, așa că era de așteptat ca și prof. Petre Purcărea, inspector de specialitate istorie, să fie pe lista nominalizaților. Conform deciziei consiliului de administrație al ISJ Constanța, din data de 16 iulie, începând de luni, 22 iulie, prof. Petre Purcărea și-a încheiat activitatea de inspector, urmând să revină la catedra de istorie a Școlii Gimnaziale nr. 30 "Gheorghe Țițeica".

Probabil cea mai mare surpriză, însă, pentru lumea învățământului constănțean o constituie schimbarea din funcție a prof. Anamaria Ciobotaru, directorul Colegiului Național Pedagogic "Constantin Brătescu", cadru didactic recunoscut pentru activitatea depusă în calitate de discipol al veneratului prof. Constantin Vitanos. În acest caz, explicația "generalului" Popescu este una pe care am fi vrut s-o lămurim împreună cu prof. Ciobotaru, dar din păcate nu a putut fi contactată. "Am avut o discuție cu doamna Ciobotaru, în urma căreia am căzut de comun acord să îi oferim un timp pentru a-și pune ordine nu numai în hârtii, dar și în viața personală. După care sperăm ca de la 1 septembrie 2013 să revină la direcția Colegiului", a afirmat prof. Popescu. Până atunci, fotoliul de director va fi ocupat de adjunctul prof. Mihaela Tudorache.

O altă schimbare produsă la ISJ Constanța o vizează pe prof. Doinița Apostol, care a fost promovată de la biroul de inspector de specialitate învățământ primar în fotoliul de director al Școlii "Ioan Borcea" din Agigea, post rămas vacant în urma demisiei prof. Claudia Vintilă, semnate în urmă cu o lună.

După cum declara, ieri, prof. Răducu Popescu, renunțarea la serviciile prof. Anca Niculescu, fost inspector de specialitate limba engleză, s-a produs pe fondul intențiilor sale de a reduce schema de personal a ISJ Constanța: "Îmi doresc ca în cel mai scurt timp să pot avea alături o echipă completă de inspectori cu normă întreagă, pe care, atunci când îi caut, să nu mai aflu fie că sunt la ore sau concursuri".

Revenind la demiterea prof. Petre Purcărea, deloc de neglijat, dar ușor de intuit, "manevra" fusese oarecum semnalată încă de la ședința cu directorii care a avut loc la Palatul Copiilor chiar înainte de Evaluarea Națională 2013, când prof. Răducu Popescu l-a "bătut pe umăr" tovărășește, mai în glumă-mai în serios. Și, cu toate acestea, speculații legate de președintele Comisiei județene a Evaluării Naționale, recte Purcărea, au existat și după afișarea rezultatelor la cele două probe scrise, când gurile rele spun că ar fi circulat o listă cu 30 de nume de elevi care trebuiau să primească note mai mari. Dar cum această speculație nu s-a probat, nu ne permitem să aruncăm cu pietre.

Comentează știrea

61 comentarii. Pagina 1 din 7. Click pe pagina dorită : 1 2 ...7 
profesor
17 iulie 2013
BRAVO GENERALE

este incredibil cum acest tanar inspector general a reusit sa curete inspectoratul de gunoaie si lenesi. Renumitii spagari au plecat unul cate unul. La numirea lui nu ii dadea nimeni mai mult de 2 luni la ISJ. A trecut mai mult de un an si a facut ISJ Cta de nerecunoscut. Noi profesorii suntem bucurosi ca avem usile deschise la Isj oricand si suntem tratati cu respect de catre inspectori. Erau un fel de zei inainte de venirea acestui general. Acum cine nu face treaba foarte buna, pleaca . E simplu. Oricine este de inlocuit. BRAVO DOMNULE GENERAL. ( Sa intelegem ca urmeaza Oprea?)

noni
18 iulie 2013
din pacate

Respect toate parerile, dar din tot ce am auzit, am discutat, cancerul inspectoratului este chiar acest general. A indepartat, tot ce ii strica ploile si a netezit drumul pt el. Este in continuare o mare mafie acolo. As spune mai multe dar e un site public si nu vreau sa fac iures fara rost...dar cunosc personal multe dedesupturi...

Profu de servici
18 iulie 2013
Pt.bravo generale

Este incredibil cum acest tanar Bulozerist,mana dreapta a lui Samba Mazare,care-si aprovizioneaza restaurantele proprii de pe litoral cu masina Inspectoratului,care a facut ISJ Cta de nerecunoscut,adica a daramat toti peretii de la etaj ca sa-si faca anticamera de primire a spagii si monitorizeaza prezenta colegilor dupa tableta ,chiar si din cele 10 calatorii efectuate in strainatate in ultimul an.BRAVO DOMNULE GENERAL.Asteptam la sfarsitul lui August sa va vina numirea la catedra de tumbe ,de unde veniti ,sa va continuati cerecetarea referitoare la eficienta muschiului de rugbyst si de cititor fidel al biletelelor primite de la sefi ,pentru coordonarea activitatii.In concluzie o sa ramaneti cel mai nociv si mai chel Inspector General din istoria ISJ.

elev
18 iulie 2013
Simplu: Sc.30 - Pedagocic

simplu d-le raducu! cere urgent recorectarea lucrarilor de la sc.30 care au fost la pedagocic! publica rezultatele din nou! fii fairplay cu elevii, reprezinti interesul lor! publica macar numele listei lui purcarea, sa stie si elevii ce colegi au furat examenul! te rugam frumos.

decebal
18 iulie 2013
te oftici profe de servici?

Mori in chinuri profe de servici... Dar daca nu pleaca la toamna o sa ai bube pe fata? Felicitari Popescule. Nu te credeam in stare, dar BRAVO.

Licnius
18 iulie 2013
tristete

e trist cand nu ai functie? asa eram si noi pe naveta, prin zapada

minodora la maxim
18 iulie 2013
nevasta ta cea frumoasa

acum ai timp don pedro sa o urmaresti pe frumoasa sotie care bea zilnic 50 de grame de votca la barul de langa bloc

taifun
18 iulie 2013
cantec de lebada

Se vede clar ca tanarul general isi scrie singur comentarii. Ii mai scrie cateva si Anca Dragomir si alte cateva Faliboga. Dar ceea ce este important : de TIMOFTE cand scapam ? Chiar nu observati ca s-a fosilizat ? Daca ea a executat-o la comanda pe Ana Ciubotaru ,pe ea ,pe Timofte cine o executa ? Cata mizerie umana ! Cat despre vajnicul general , nu apuca 1 septembrie . Este cantecul lui de lebada . Trecere usoara !

taifun
18 iulie 2013
autocoment

Comentariu postat de generalul Popescu

Răspuns la: te oftici profe de servici?
Adăugat de : decebal, 18 iulie 2013
Mori in chinuri profe de servici... Dar daca nu pleaca la toamna o sa ai bube pe fata? Felicitari Popescule. Nu te credeam in stare, dar BRAVO.
taifun
18 iulie 2013
autocoment

Si acesta este comentariul postat tot de generalul Popescu . El nu-si da seama dar foloseste expresii identice cu cele din conferintele de presa. Pe cine crede ca impresioneaza ? Profesorii il DETESTA. Doi bani nu da nimeni pe el.

Răspuns la: BRAVO GENERALE
Adăugat de : profesor, 17 iulie 2013
este incredibil cum acest tanar inspector general a reusit sa curete inspectoratul de gunoaie si lenesi. Renumitii spagari au plecat unul cate unul...
61 comentarii. Pagina 1 din 7. Click pe pagina dorită : 1 2 ...7 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.9434 secunde