Definitivat 2013

Aproape 200 de profesori constănțeni dau proba scrisă

219

Articole de la același autor

Astăzi, din cei 7.888 de candidați așteptați la proba scrisă a examenului național de definitivare în învățământ, sesiunea 2013, aproape 200 sunt constănțeni.

Centrul de examen desemnat pentru județul Constanța este Colegiul Comercial "Carol I". Din totalul celor 194 de candidați înscriși, au fost validați 186, șapte retrăgându-se, iar unul neavând studii corespunzătoare.

Proba scrisă se desfășoară începând cu ora 10 și la ea sunt admiși candidații care au trecut de prima probă a examenului național de definitivat, desfășurată în perioada ianuarie - 20 iunie, care a constat în susținerea a două inspecții speciale la clasă. Durata de redactare a lucrării este de patru ore. Nota minimă de promovare a examenului este 8. Cadrele didactice care promovează examenul dobândesc dreptul de practică în învățământul preuniversitar.

Proba scrisă conține subiecte de specialitate, metodica predării, pedagogie și elemente de psihologia educației și la ea au dreptul să participe candidații care au obținut calificativul parțial pentru anul școlar în curs "Bine" sau "Foarte Bine", cel puțin media 8 la inspecțiile speciale și stagiu efectiv de predare de cel puțin un an la catedră sau ore de predare echivalente normei de un an.

De altfel, noutățile sesiunii 2013 sunt chiar acordarea dreptului de participare la examen și debutanților cu un an vechime la catedră, precum și creșterea mediei minime de promovare a inspecțiilor la clasă de la 7 la 8.

"Ca și în cazul celorlalte examene organizate de Inspectoratul Școlar Județean Constanța în anul școlar 2012-2013, ne preocupă asigurarea condițiilor necesare bunei organizări a examenului național de definitivare în învățământ. Astfel fiecare sală este dotată cu două camere video de înaltă rezoluție pentru a asigura supravegherea derulării probei scrise, în condițiile prevăzute de metodologia specifică de desfășurare a acestui examen. Inspectoratul Școlar Județean Constanța urează succes tuturor cadrelor didactice participante și își exprimă speranța că rezultatele obținute de candidați vor reflecta buna pregătire științifică și metodică a acestora", a declarat inspectorul școlar general, prof. dr. Răducu Popescu.

Afișarea rezultatelor se va face pe data de 23 iulie, iar între 23 și 24 iulie candidații vor putea depune contestații la centrele de examen. Soluționarea contestațiilor se va realiza în intervalul 25 - 26 iulie, urmând ca pe data de 27 iulie să se afișeze rezultatele finale. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 04 Iunie 2013
Stire din Cultură-Educație : Fericire mare la Grădinița 44
Pagina a fost generata in 0.5608 secunde