Ce directori de școli urmează să fie schimbați

3390
21
Ce directori de școli urmează să fie schimbați - isj2-1377098600.jpg

Articole de la același autor

Mâine, la Inspectoratul Școlar Județean Constanța, este programat să aibă loc un nou consiliu de administrație, pe a cărui ordine de zi vor figura noi schimbări de directori de licee, dar și de la două școli din municipiul Constanța.

Încă de pe 16 august ne așteptam la acest consiliu care prevestea alte schimbări în sistemul constănțean, dar situația gravă petrecută la Liceul Tehnologic "Ion Bănescu" din Mangalia necesita o sentință finală pentru a se putea lua o decizie. Tocmai de aceea, unul dintre directorii ce urmează a fi schimbat este chiar cel de la Mangalia, urmat de directorul Grupului Școlar Energetic din Cernavodă, prof. Dumitru Covatariu, și de directoarea Liceului Teoretic Mihail Kogălniceanu, prof. Mirela Halici. Contactată, prof. Halici a declarat pentru "Cuget Liber" că a adus la cunoștința conducerii Inspectoratului Școlar Județean Constanța că pe data de 31 august încetează decizia de numire în funcția de director, exprimându-și, în același timp, dorința de a reveni la catedra de istorie a Liceului Tehnologic "Gheorghe Duca" din Constanța, unde este titulară.

Prof. Anamaria Ciubotaru, votată să revină pe funcția de director

În urmă cu o lună, când prof. Anamaria Ciobotaru, directorul Colegiului Național Pedagogic "Con-stantin Brătescu", a fost schimbată din funcție, inspector general prof. dr. Răducu Popescu declara că "am avut o discuție cu doamna Ciobotaru, în urma căreia am căzut de comun acord să îi oferim un timp pentru a-și pune ordine nu numai în hârtii, dar și în viața personală. După care sperăm ca de la 1 septembrie 2013 să revină la direcția Colegiului". În urma deciziei din luna iulie, fotoliul de director a fost ocupat de adjunctul prof. Mihaela Tudorache.

Ieri, la Colegiul Național Pedagogic "Constantin Brătescu" a avut loc un consiliu profesoral la care a fost supusă la vot alegerea noului director al acestei instituții. Cu 42 de voturi pentru și șapte împotrivă, prof. Anamaria Ciubotaru a fost aleasă în această funcție la vârf.

Am încercat să aflăm de la președintele consiliului de administrație al ISJ Constanța, prof. Răducu Popescu, dacă există probabilitatea ca la întrunirea de vineri, 24 august, din str. Mihai Eminescu votul profesorilor de la Pedagogic să poată fi recuzat, dar din păcate nu a putut fi contactat.

Rămâne de văzut ce ar putea să mai intervină.

Comentează știrea

21 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 
Raportor
22 august 2013
Bilantul lu, Răducu P.

După un an de mandat, iată faptele de vitejie a unui mare și vajnic" om de cultură "mică : profesori trimiși în închisoare , haos total în școli, lipsă de viziune atât in inspectorat cât și în școli , inspectori și directori controversați cu o anumita stampilă :spagari ,cu tulburări de comportament , imorali ,cu aplecare către alcool ,incompetenți etc. Nu că aș fi de acord cu ceea ce s-a întâmplat la Mangalia , dar oamenii aia au fost autentici Acari Păun. Atâta timp cât ISJ-ul prin reprezentații săi marcanți , au facut același lucru ca la Mangalia , nu vad de ce să intre la pușcărie doar acele cadre didactice. Actualul general a numit in funcția de director pe Ingrig Rădulescu ,acum cercetata penal , pe Dimaca Gelu și el cercetat penal dar a destituit pe Anamaria Ciubotaru căreia i-au fost acordate distincții de către Ministerul Educație dar și de către inspectorat (in iunie). Acest general are același comportament haotic ca și Lili Timofte dar aceasta are o scuză ,este la vârsta senectuții și toată lumea știe că ea acționează hormonal.Nu este de mirare că lucrurile merg intr-o direcție greșită în învațământul constănțean. Au fost adusi in ISJ mari anonimi ,care nu au autoritate profesionala si care actioneaya cu forta conferita de functie. Mă intreb dacă inspectoarea Butuman a dat telefon la DNA și pentru temele pe care le-a primit de la Adriana Oprea in timpul bacalaureatului _ Este jalnic ce se intampla, iar ca o concluzie ,Raducu Popescu a ingropat in noroi invatamantul constantean. Si ca sa nu mai comentati ca PDL va scrie comentarii , va subliniez ca nu fac parte de nici un partid polic.

maria
22 august 2013
steag/cladire/perete exterior

atentionati-l pe dl.inspector sef ca steagul Romaniei nu se arboreaza cu capul in jos; steagul se pozitioneaza orizontal ; si la primarie se face acceasi greseala;

Cadru didactic
22 august 2013
Drapel

Inspectorul general îi aseaza pe toti cu capul in jos . Asta stie el cel mai bine :standu-l in cap... Toti stau in cap la comanda generalului chiar si steagul. Nu mai vorbesc de acolitii lui : Lili Timofte , Petrica Miu , Faliboga etc. Si apropos de directorii : sa vezi acum o droaie profesori de sport in functii de conducere care nu stiu decat standu-l in cap ,in genunchi si tumbele.Succes ! Cum e turcu' asa-i si pistolul !

Răspuns la: steag/cladire/perete exterior
Adăugat de : maria, 22 august 2013
atentionati-l pe dl.inspector sef ca steagul Romaniei nu se arboreaza cu capul in jos; steagul se pozitioneaza orizontal ; si la primarie se face...
Pro-raportor
22 august 2013
Bilantul

Felicitari nr.1 ! Ai dreptate . Niciodata in ISJ nu s-au intamplat asemenea grozavii: sa-ti trimiti colegii - profesorii in inchisoare , sa numesti directori cercetatii penali ,sa tii in inspectorat niste isterice gen Timofte , sa dai bacul pe mana unor corupti , sa apari in presa ca fiind salvatorul invatamantului ,cand tu de fapt , dai cu el de pamant .Asa se cheama managementul muschiului !

cami
22 august 2013
alegeri

la pedagogic nu alegerile sunt contestabile, ci candidatura (cineva demis cu o luna inainte - treaba cu problemele personale a fost o facatura din vorbe - poate candida din nou la recomandarea celui care te-a demis? raspuns: da, cu raducu la isj) acest om este absolut incoerent! da in oameni si dupa aia ii salveaza tot el, e ridicol! isi bate joc de proprii oameni din isj, de cei din CA si nu le respecta parerile si votul... ministerul ce face?! vorbeste blabla-uri la eforie!

pentru nr.3
22 august 2013
invata gramatica

Nu sunt un fan al inspectorului Popescu, dar daca ne apucam sa o facem, sa o facem corect. Numarul 3 nu stie ca se scrie standul pe cap si nu standu-l in cap. sa analizeze cuvantul stand si cum se articuleaza. Felicitari numarului 1!

Drapel
22 august 2013
capcana pentru muste

Bineintes ca stiu foarte bine cum este cu STAND PE CAP . Dar am vrut sa vad cand scot capul postacii lui Răducu.Ce dracu' e la mintea cocosului sa nu stii ce-i cu stândul pe cap. Oricum , fondul problemei rămâne: baiatul asta , Raducu Popescu pe langa faptul ca este numit ilegal, intrucat nu indeplineste conditiile Legii nr.1 , este un incompetent notoriu.

Răspuns la: invata gramatica
Adăugat de : pentru nr.3, 22 august 2013
Nu sunt un fan al inspectorului Popescu, dar daca ne apucam sa o facem, sa o facem corect. Numarul 3 nu stie ca se scrie standul pe cap si nu...
profesor
22 august 2013
pedagogic

La Pedagogic s-a votat fara sa se prezinte o procedura standart. Stim ca Legea 1 prevede ca directorii sunt alesi de CP, dar poate cand ISJul isi elaboreaza o procedura! Ce propuneri de director sa se faca? Propunerile ar fi trebuit sa se faca in scris, asa cum spun legile democratiei, apoi sa se treaca la vot! Degeaba a fost votul secret, daca propunerile s-au facut prin viu grai!

nenea Iancu
22 august 2013
schimbarea modificării

Nu aveam iluzii că se vor mișca munții. Unii directori chiar trebuie schimbați. Problema este că mulți dintre cei care sunt înlocuiți sunt tocmai cei care nu vor să fie obedienți. Rămân protejații unora sau ai altora (la șc. 28, la șc. 6, la Rosetti, și mulți alții) - adevărate ... valori ale învățământului constănțean. Curățenie trebuie făcută și în ISJ, dar se pare că nu este nici voință, nici curaj. Eminențele cenușii de la management sunt stăpânii absoluți ai instituției: Timofte, o femeie singură, veștejită și frustrată, plină de răutate și isterică, ce se crede Dumnezeu, dar care, în realitate, este de mult depășită, cu potențial limitat, dar cu multe fitze; Miu, un comunist fără scrupule, cu maniere ... rurale, care nu se dă în lături de la nimic pentru a-și atinge scopurile, fraierit mereu de colega de birou, care face ce vrea cu el; un serviciu personal neputincios, incoerent, în frunte cu șeful lor, Vrană; și nu în ultimul rând, niște inspectori păstoriți, haotic, de Oprea, cea mai amețită, dar o bună proptea pentru diverse interese. Așadar, domnule general, ce gloată nebună păstoriți dvs.? Faceți curat și în curtea dvs. căci altfel suntem tentați să credem că tot ceea ce spuneți despre intențiile bune sunt doar vorbă în vânt. În rest, să dea Dumnezeu un an bun și pentru copiii noștri !

MT
22 august 2013
Gresit!

Directorul Covatariu Dumitru de la Cernavoda nu va fi schimbat, a renuntat el la functie. E cu totul altceva interesati-va daca vreti sa fiti jurnalisti onesti. Si poate il intrebati si de ce a facut asta.

21 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4151 secunde