Sânge și durere, la expoziția internațională de artă "Adevăr - Compasiune - Toleranță"

651
Expoziția internațională de artă "Adevăr - Compasiune - Toleranță", care a făcut înconjurul lumii din 2004, a ajuns, în premieră, la Constanța. Fiecare tablou prezintă povești adevărate, ilustrate din dorința de a face cunoscute lumii torturile la care sunt supuși practicanții Falun Dafa, în China zilelor noastre.
Falun Dafa este o străveche disciplină chineză, de meditație, interzisă încă din 1999 de către regimul comunist.
Expoziția are trei direcții: frumusețea cultivării în artă, curaj fără compromis și apelul la justiție.
Potrivit informațiilor furnizate de către reprezentatul Asociației Române de Qigong Falun Dafa România, Oana Moisescu, lucrările din categoriile Curaj fără compromis și Apel la justiție au fost expuse la ultimul etaj al City Mall, întrucât conducerea complexului gazdă consideră că aspecte ca sânge, durere și moarte nu pot fi văzute de către copii și se evită, totodată, generarea unui conflict.
Este pentru prima dată când asociația se confruntă cu o reacție de acest gen cu privire la tehnica artiștilor.
"Lucrările au o tehnică neorealistă, prin care artiștii încearcă să își expună propriile trăiri. Picturile lor înfățișează fapte reale, iar scopul principal este apelul la opinia internațională", a spus Oana Moisescu.
Patru dintre artiști au fost victimele persecuției, fiind torturați de către autoritățile chineze în lagăre de muncă forțată și centre de detenție din China.
Autorii lucrărilor sunt Kathleen Gillis, Kunlun Zhang, Xiaoping Chen și Xiqiang Dong.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9838 secunde