Expoziție fotografică dedicată României, vernisată la Tokyo

265
Expoziție fotografică dedicată României, vernisată la Tokyo - tokyo-1314185423.jpg
O expoziție de fotografie dedicată României organizată de Ambasada României la Tokyo și Asociația Muzicală Japonia-România a fost vernisată miercuri la Tukanawa Kumin Center din Minato-ku, în Tokyo, urmând să fie deschisă pentru publicul nipon până pe 27 august, informează un comunicat de presă transmis de Ministerul Afacerilor Externe.

Expoziția "România" face parte din seria evenimentelor incluse în cea de-a 7-a ediție a Concursului Internațional de Muzică Clasică România și cuprinde fotografii aparținându-i artistului japonez Miya Kosei (peisaje românești), profesoarei Angela Hondru (comparații între festivalurile din Japonia și din România), precum și desene executate de elevi ai Școlii Elementare Onarimon din Minato-ku și de elevi ai Școlii nr. 195 din București.

În cadrul ceremoniei de deschidere a expoziției au luat cuvântul Kanji Tsushima, fost ambasador al Japoniei în România, Kazuko Shimada, președintele Asociației Muzicale Japonia-Romania, Miya Kosei, precum și reprezentanți ai misiunii diplomatice a României, precizează comunicatul MAE, citat de Agerpres.

Evenimentul a creat și prilejul expunerii unei serii de cărți despre Japonia în limba română, a unor partituri muzicale ale compozitorului George Enescu, a unor CD-uri și DVD-uri cu muzică românească. Programul expoziției este 24-27 august, între orele 10,00 și 17,00, mai menționează sursa citată.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3888 secunde