Șase fotbaliști de la Viitorul au ratat proba C la bacalaureat

573
Șase fotbaliști de la Viitorul au ratat proba C la bacalaureat - niculaecristea-1340648063.jpg
Ieri, s-a desfășurat prima parte a probei de evaluare a competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională, respectiv evaluarea audio și scris.
Din cei 5.324 de elevi înscriși, au fost prezenți 5.164. 4.982 au susținut proba la limba engleză, 385 la limba franceză, 14 la limba germană, șase la limba italiană, 16 la limba spaniolă și un elev de la Colegiul Economic Mangalia a susținut proba la limba rusă.
24 de elevi nu s-au prezentat din cauze medicale sau pentru că locuiau foarte departe de centrele de evaluare și nu au ajuns la timp, cum este cazul unei eleve din Movila Verde, care a absolvit cursurile la Grupul Școlar Independența.
Insp. gen. Niculae Cristea, reprezentantul Ministerului Educației care monitorizează desfășurarea examenelor la Constanța,
ne-a relatat un caz mai aparte de la Grupul Școlar "Ion Podaru" din Ovidiu, unde șase absolvenți fotbaliști la echipa de Liga I Viitorul Constanța s-au deplasat, ieri, la Institutul Național de Medicină Sportivă, în loc să rămână să desfășoare proba de Bacalaureat.
"Toate cazurile au fost transmise mai departe la minister, întrucât rolul meu aici nu este de a lua decizii, ci de a monitoriza examenele", a declarat insp. Cristea.
Urmează ca forurile de la Ministerul Educației să decidă dacă în solicitările de reluare a probei cauzele invocate sunt suficient de plauzibile pentru a li se mai permite să susțină, mâine, probele audio și scris la prima oră, după care să susțină proba orală.
Prof. dr. Răducu Popescu, inspector general ISJ Constanța, a declarat că ar fi trebuit să se găsească o soluție în așa fel încât sportivii să fie prezenți la Bacalaureat. "În solicitarea lor scrisă, se invocă faptul că nu au fost anunțați în timp util și suntem rugați să-i reprogramăm. Mă întreb oare nu știau că azi (ieri, 25 iunie - n.r.) aveau probă la bacalaureat sau ce?", a spus "generalul".

Astăzi, evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională continuă cu partea orală.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.8124 secunde