Scandal la Școala nr. 12. "De ce m-a demis inspectorul general Răducu Popescu?"

10177
93

Articole de la același autor

În timp ce majoritatea directorilor constănțeni care au fost schimbați  la ultima "strigare" a Inspectoratului Școlar Județean sunt blazați  și au obosit să mai demonstreze că nu meritau așa ceva,  la Școala nr. 12 "B.P. Hașdeu", cu fostul director prof. Mirela Florea (actualmente Socol), lucrurile nu sunt limpezi. 


Pentru că a aflat din "Cuget Liber" că va fi schimbată din funcție, prof. Mirela Socol ni s-a adresat cu o scrisoare deschisă. Purtând titlul "De ce ISJ evită orice dialog cu colectivul de cadre didactice de la Școala Gimnazială nr. 12 «B.P. Hașdeu»?", scrisoarea se deschide cu descrierea unui eveniment petrecut cu doar o zi înainte de vacanța de vară, când inspectorul școlar general Răducu Popescu a venit în consiliul profesoral al Școlii nr. 12 și a propus organizarea votului secret privind demiterea direc-torului. Deși în urma rezultatului votului s-a stabilit că rămâne același director și cu toate că la evaluarea anuală, efectuată tot de o echipă de inspectori, directorul a primit calificativul FB cu 95 p, prof. Mirela Socol a fost schimbată. 


"42 de angajați ai școlii (personal didactic, didactic auxiliar și nedidactic) au înaintat un memoriu prin care îi aminteau domnului inspector general de votul majorității, dar nu s-a primit niciun răspuns; ba, mai mult, de la 1 septembrie, a primit decizie o profesoară apreciată pentru «munca de voluntariat»", se mai arată în aceeași scrisoare. 


Și pentru că inspectorul școlar general nu este de găsit, iar la școală nu vine niciun alt reprezentant al ISJ, măcar pentru investirea noului director, fostul director al Școlii nr. 12 apelează la presă cu rugămintea ca, "în cazul în care există și alte motive care impun schimbarea directorului, vă rugăm să ni le precizați deschis, direct, tot în cadrul unui consiliu profesoral, și să ne oferiți din nou posibilitatea să ne exprimăm opțiunile înainte de formarea noii echipe manageriale. Ignorarea rezultatelor votului secret nu înseamnă transparență, democrație, management performant, calități pe care le tot invocă actuala conducere ISJ". 


Manager timp de șase ani, prof. Mirela Socol reamintește superiorilor săi că toți absolvenții claselor a VIII-a au intrat la liceu, ba chiar la licee fruntașe. Trei din cei cinci elevi de clasa a IX-a de la Colegiul "Mircea" care au mers la NASA sunt foști elevi ai Școlii nr. 12. De asemenea, la clasele pregătitoare, deși se formaseră șase clase, ISJ a suplimentat cu 24 de locuri, fiind foarte multe solicitări. Școala este implicată într-un proiect Comenius, alături de alte cinci țări, iar fostul director a participat, în ultimii ani, la trei proiecte euro-pene. Totodată, porto-foliul directorului a fost prezentat, de către inspectorii de management, la o conferință națională desfășurată la Brașov, ca exemplu de bune practici. 


Personal, fostul director al Școlii nr. 12, după cum declară în scrisoarea remisă redacției, are numeroase cursuri de management (peste 150 credite!) și a fost evaluat de același ISJ cu calificativul FB atât în 2013-2014 (95 p), cât și în 2012-2013 (96,5 p), în timp ce au primit decizie de numire și directori cu 86 de puncte! "Lipsa unui răspuns în 30 de zile la o solicitare privind eliberarea calificativului anual poate fi considerată îngrădirea dreptului de înscriere la un concurs. Cel puțin 40 de directori numiți de la 1 septembrie 2014 nu sunt în Corpul de Experți (a se vedea lista celor înscriși on-line în sesiunea august-octombrie 2014!), deci acest criteriu nu poate fi invocat într-un singur caz, trebuie să existe aceeași unitate de măsură (măcar în aceeași școală!)", se încheie scrisoarea.


Comentează știrea

93 comentarii. Pagina 1 din 10. Click pe pagina dorită : 1 2 ...10 
O cititoare
3 septembrie 2014
Erata

Doamna reporter , dar acum suntem in 03.09.2014 ! Deci stirea ,,va fi;;publicata nu,, stire publicata'' . Maine va fi 04.09.2014 . Oricum ,,lucratura'' ISJ se vede de la o posta !

sc12
4 septembrie 2014
scandal

Da pe maimuta asta pnl-ista ce nu a facut decat scandaluri si amenintari sa nu o scuture nimeni din copac?

elev
4 septembrie 2014
distrusa

Bai ce fata de boschete are petarda asta! Sperie elevii!! Ajunge gata mai lasa si pe altii sa manance

elev
4 septembrie 2014
asta distrusa?!

Bai sa o vezi pe aia care au pus-o... O tona are, vai de ea...Iti dai seama ce va mancaaaa

x
4 septembrie 2014
General

Domnul general a numit numai nulitati directori, care nu au avut nici anul trecut , nici anul acesta calitatea de experi in management , deci au luat si vor lua in continuare niste bani ilegal! Ma rog, dar la el se poate orice, doar a demonstrat de o mie de ori acest lucru!

ww
4 septembrie 2014
schimbari

Multe scolii si licee au directori care ar trebui schimbati pentru lipsa deperformanta la concursuri si examene.Toti au proiecte europene iar parintii sa scoata bani ptr meditatii ca doar nici o scoala din constanta nu se poate lauda cu copii care au reusit pe ce au invatat la scoala,toti sunt pregatitii in particular.asa ca mai lasati cu lauda pe unde au intrat copii scolii,e meritul parintilor ca au putut plati meditatii la greu.

Nu conteaza
4 septembrie 2014
inspector mincinos

Doamna Simona Anghel, este o ocazie ptr. dvs. sa il prindeti pe inspectorul general cu minciuna. Motivul acesta de demitere, cum ca nu ar fi pe lista expertilor in management, nu tine ! LA adresa http://cneme.edu.ro/rapadmis.php?jud=CONSTAN%C5%A2A veti gasi multi directori inscrisi de-abia acum pentru a obtine aceasta calitate.

Expert
4 septembrie 2014
ISJ si directorii de scoli

Raducu Popescu numeste nu numai directori incompetenti si necunoscuti sistemului de invatamant ci si inspectori haoitici ,incompetenti din punct de vedere profesional si managerial, care nu stiu sa solutioneze problemele din sistem. Vreti sa va dau exemple : Bucovala Zoe , Iris Sarchezian Micu Gabriela , Balanescu Daniela , Ivan Cristina , distrusul acela de la socio-umane ,imi scapa numele . Ce sa-i enumar ! Toti sunt PRAF cu exceptia inspectoarelor Neagu Gabriela si Irinela Nicolae. Va dati seama cat de complexat si frustat este Raducu Popescu de se inconjoara de nulitati ?

profesor
4 septembrie 2014
Kogalniceanu

Si noi,profesorii de la Kogalniceanu, ne-am tot plans de schimbarea doamnei director adjunct, Floriana Petre, dar si de managementul defectuos al managerului Bold-Revnic,dar nu ne asculta nimeni...Situatia este dezastroasa, in prima zi de scoala, pe 1 septembrie, ne trezim bagati intr-un consiliu profesoral neanuntat, AMENINTETI de catre domnul director sa avem grija ce barfim, ce facem, ca el are pile la general si va fi vai samar de noi, ca el este consilier local PSD, si fortati sa votam membrii numiti de el in CA, in comisii...Asta este,vocea partidului inainte de toate.

t
4 septembrie 2014
d

psd e in toate si asta e doar inceputul.ponta mazare si ai lui sunt pusi pe fapte,ai lor trebuie sa scape de puscarie

Răspuns la: Kogalniceanu
Adăugat de : profesor, 4 septembrie 2014
Si noi,profesorii de la Kogalniceanu, ne-am tot plans de schimbarea doamnei director adjunct, Floriana Petre, dar si de managementul defectuos al...
93 comentarii. Pagina 1 din 10. Click pe pagina dorită : 1 2 ...10 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.462 secunde