Schimburi de studenți între universități de prestigiu

215
Sâmbătă, 5 octombrie, la Universitatea "Ovidius" din Constanța se încheie lucrările Programului - Școala de vară "Dezvoltarea Sistemului de transport Multimodal și Protecția Mediului pentru țările CEI pentru Legislația Dunării" 2012 (spectrul de cooperare: Infrastructură și Transport).


Organizată de Universitatea Națională Maritimă Odessa - UNMO (Odessa, Ucraina), ca universitate aplicantă, Universitatea Tehnică Moldova (Chișinău, Moldova) și Universitatea de Stat Cahul "Bogdan Petriceicu Hașdeu" (Cahul, Moldova), școala de vară a inclus trei cursuri post-universitare de o săptămână în limba engleză pentru participanții ucraineni, români și moldoveni, absolvenți și masteranzi la specializări din domeniul inginerie și/sau economie, precum și doctoranzi în economie. Principalul scop al școlii de vară a fost acela de a studia problemele comune ale României, Ucrainei și Moldovei cu privire la legislația infrastructurii de transport pe Dunăre, protecția mediului și găsirea unor soluții pentru rezolvarea lor.

UNMO a trimis în România, la Constanța, patru profesori, iar Moldova (Chișinău), un profesor. În schimb, Universitatea "Ovidius" Constanța va trimite doi profesori în Ucraina, respectiv prof. dr. Elena Condrea și prof. dr. Anca Cristina Stanciu, la sfârșitul lunii octombrie, iar Universitatea de Stat Cahul va trimite studenți la Universitatea Tehnică Moldova. Fiecare dintre universitățile participante va trimite 15-20 de absolvenți sau masteranzi pregătiți să studieze cursul propus.

Cu prilejul derulării acestei școli de vară, s-a decis prelungirea desfășurării programului cu încă un an, și totodată, la propunerea rectorului Universității "Ovidius", prof. univ. dr. Dănuț Tiberius Epure, încheierea unui protocol de colaborare între Facultatea de Științe Economice de la Universitatea "Ovidius" și Facultatea de Economie din cadrul Odessa National Maritime University. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 06 Octombrie 2012
Stire din Cultură-Educație : Ducu Bertzi la Club Doors
Sâmbătă, 06 Octombrie 2012
Stire din Cultură-Educație : Ieri - elevi, azi - profesori
Sâmbătă, 06 Octombrie 2012
Stire din Cultură-Educație : "Școala nu e mall și nici talcioc"
Sâmbătă, 06 Octombrie 2012
Stire din Cultură-Educație : Singura biserică cu două altare
Pagina a fost generata in 1.9375 secunde