Scriitorul Ovidiu Dunăreanu își prezintă romanul - capodoperă la Constanța

559
1
Scriitorul Ovidiu Dunăreanu își prezintă romanul - capodoperă la Constanța - scriitorulovidiudunareanu1-1458940712.jpg

Articole de la același autor

După ce și-a lansat senzaționalul roman "Lumina îndepărtată a fluviului" la Călărași, orașul de la Dunăre fiind scena uneia dintre întâmplările fantastice relatate în carte, scriitorul Ovidiu Dunăreanu organizează o prezentare și la Constanța.


Volumul este o capodoperă închinată Ostrovului natal, ținuturilor de pe malul fluviului și Dobrogei, naturii, oamenilor și istoriei zbuciumate a acestor locuri. Autorul aduce la lumină întâmplări vechi, uitate, legende din ținuturile dunărene și construiește cu măiestrie povești și mituri noi. 


Avem de a face cu un roman complex, cu pagini de un mare lirism, dar și de mare forță. Autorul ne ajută să descoperim o lume teribilă, în care personajele fantastice se mișcă printre cele reale. 


Ovidiu Dunăreanu dă dovadă de o mare creativitate și inventivitate scriitoricească, construind întâmplări teribile și eroi exemplari. Rolul povestitorului este luat rând pe rând de personajele romanului. Veți fi uimiți să aflați că printre acestea se află o casă dobrogeană și un drum comunal. 


Dat fiind mulțimea palierelor abordate, romanul este, totodată, o monografie literară a satului de la Dunăre. Putem face o paralelă între construcția sa și metoda monografică a Scolii sociologice de la București, a lui Dimitrie Gusti. Cartea cuprinde referințe la geografia, demografia, istoria, economia, tradițiile obiceiurile, credințele și spiritualitatea zonei și o bogată tipologie a locuitorilor din ținutul de la malul fluviului. 


Cartea a fost bine primită de critica literară și va face să curgă râuri de cerneală tipografică în revistele de specialitate. 


"Lumina îndepărtată a fluviului" este cartea pe care literatura națională o aștepta de multă vreme și sunt convins că poate concura cu succes la Premiile Uniunii Scriitorilor din România. 


Evenimentul va avea loc marți, 29 martie 2016, începând cu ora 16, în aula Bibliotecii Județene "Ioan N. Roman", din Constanța. Prezentarea va fi făcută de criticul și profesorul universitar dr. Angelo Mitchievici, președintele Uniunii Scriitorilor din România - Filiala Dobrogea, moderatorul întâlnirii fiind dr. Corina Apostoleanu, directorul bibliotecii.


La eveniment sunt invitați toți iubitorii literaturii. 


Comentează știrea

Ioan Florin
26 martie 2016
EVENIMENT

Da, acesta este un eveniment literar real. De aceea, reînnoiesc invitația, cu senzația că toți prietenii mei vor fi oricum, acolo

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2329 secunde