Scrisori de dragoste ale lui Brâncuși, scoase la licitație

179
Scrisori de dragoste ale lui Brâncuși, scoase la licitație - ddd-1582042688.jpg

Articole recomandate

Scrisorile de dragoste dintre Constantin Brâncuși și Florence Meyer, scrise de-a lungul a două decenii, vor fi puse în vânzare pe 4 martie la licitația Artmark organizată la Palatul Cesianu-Racoviță din Capitală, conform Agerpres. La licitația ''O poveste de dragoste" - Corespondența Brâncuși, precum și alte hârtii importante din colecția unui scriitor, prețul de pornire pentru fiecare dintre cele 15 scrisori expediate de Brâncuși și semnate fie cu numele său, fie cu pseudonimul de alint Morice este de 1.000 de euro.

Scrisorile au fost expertizate drept autentice de dr. Radu Varia, membru al mai multor academii, precum Academia Regală a Scoției, Academia Europeană de Științe, Arte și Litere din Paris, Academia de Arte și Științe din Salzburg.

Florence Meyer a fost o dansatoare modernă americană, cunoscută și pentru pasiunea sa pentru fotografie, realizând celebre portrete fotografice actorilor și artiștilor vremii. Apropiată și protejată a lui Man Ray, ea a fost căsătorită cu actorul Oskar Homolka, consacrat în filmele lui Hitchcock.

Licitația cuprinde și o selecție de hărți vechi despre Dacia, Transilvania, România și spațiul românesc, manuscrise vechi ori miniate, carte veche ori bibliofilă, unele exemplare purtând semnătura olografă a autorilor, precum Tudor Arghezi, Nichita Stănescu, Vasile Labiș, Lucian Blaga, Liviu Rebreanu sau Mircea Eliade. De asemenea, sunt puse la vânzare cărți clasate în patrimoniul național cultural, precum cele două provenind din fosta colecție a diplomatului transilvănean Vasile Stoica - parțial expusă, în anii recenți, la Muzeul Satului din București, la Muzeul Național Brukenthal din Sibiu și la Muzeul Țării Făgărașului -, retrocedată în 2009 de Muzeul Național de Artă al României familiei colecționarului, anume "Antichitățile Pompeiului" de la 1804, respectiv "Teatrul din Ercolano" de la 1783, conținând 43 de gravuri ale celebrului gravor Francesco Piranesi.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4008 secunde