Se caută finanțare europeană pentru Complexul Hamangia

262
Se caută finanțare europeană  pentru Complexul Hamangia - hamangia-1441546400.jpg

Articole de la același autor

Autoritățile locale din Cernavodă doresc să amenajeze un Complex Ha-mangia, care să cuprindă un centru unde să fie expuse artefacte, reconstituiri dinamice și statice legate de cultura și civilizația Hamangia, dar și un atelier Gânditorul.

Acest complex Hamangia va fi amenajat într-o clădire ce aparține orașului, de pe str. 24 Ianuarie nr. 2, și va funcționa ca structură exterioară a Muzeului Axiopolis. Atelierul Gânditorul va fi amenajat pe str. Mihai Eminescu nr. 3B și va cuprinde spații interioare și exterioare de producție ceramică. Cele două clădiri vor fi înconjurate de parcuri arheologice.

Grație proiectului "Hamangia - prima civilizație a vechii Europe. Modelul de evoluție Durankulak-Cernavodă", se va realiza un studiu de fezabilitate și consultanță pentru a se afla valoarea la care ajunge costul inves-tiției.

Gheorghe Hânsă, primarul orașului Cernavodă, a declarat că dorește să obțină finanțare europeană pentru Complexul Hamangia.

Cum anul viitor se împlinesc 60 de ani de la una din cele mai importante descoperiri arheologice din Dobrogea, autoritățile locale doresc să organizeze un eveniment special. Două figurine din lut ars, reprezentând un bărbat stând pe un scăunel, într-o postură medi-tativă - Gânditorul și o femeie alături reprezintă descoperirile care au îmbogățit patrimoniul național. Potrivit cercetătorilor, vârsta Gânditorului ajunge undeva la 5.500-6.000 de ani, fapt pentru care, alături de consoarta sa, este considerat capodoperă a artei primitive universale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2523 secunde