Gheorghe Hânsă:

"Avem în lucru un proiect de promovare a civilizației Hamangia"

259

Articole de la același autor

Primarul orașului Cernavodă, Gheorghe Hânsă, împreună cu reprezentanții Primăriei Shabla din Bulgaria au pregătit un proiect pentru depunerea la finanțare ce vizează noi strategii de promovare a primei civilizații din Europa Veche, respectiv, civilizația Hamangia.

"Avem în lucru un proiect cultural important de creare și promovare a unui produs turistic comun care să valorifice moștenirea culturală comună a civilizației Hamangia, prima civilizație din Europa Veche, prezentă atât în zona Shabla la Durankulak și orașul Cernavodă, pe Dealul Sofia, cât și pe teritoriile ambelor județe de care aparțin cele două localități. Orașul Cernavodă deține trei parteneri în derularea acestui proiect: municipalitatea Shabla din Bulgaria, Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța și Institutul European pentru Turism Cultural Eureka din Dobrich, Bulgaria. Proiectul permite investiții pentru crearea acestui produs turistic atât în Shabla, cât și în Cernavodă", a spus edilul orașului Cernavodă.

El a adăugat că proiec-tul este pregătit pentru depunerea la finanțare, va avea o durată de implementare de teri ani și face parte din strategia de promovare turistică a orașului Cernavodă.

Valoarea totală eligibilă nerambursabilă a proiectului poate să urce la șase milioane de euro, pentru toți partenerii. Cofinanțarea orașului Cernavodă va fi de 2% din valoarea totală a investiției.

Investiția europeană va permite orașului Cernavodă reabilitarea a două clădiri ruină din localitate, respectiv, "Leagănul de copii" de pe strada 24 ianuarie și fostul atelier de pielărie din centrul orașului și transformarea acestora în Complexul Neolitic Hamangia. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3433 secunde