La Biblioteca Județeană "I.N. Roman"

Se lansează jurnalul unui scafandru

377
Se lansează jurnalul unui scafandru - lansaredecartelabibliotecajudete-1467302809.jpg

Articole de la același autor

Departe de a se fi declarat în vacanță, precum cititorii săi elevi și studenți, ori instituțiile de cultură, astăzi, de la ora 18, Biblioteca Județeană "I.N. Roman" din Constanța găzduiește lansarea cărții "Vremea căutărilor - jurnalul unui scafandru", al cărei autor este Pascale Roibu.

Din cuvântul de întâmpinare oferit de conf. univ. dr. Aurelia Lăpușan, am reținut că autorul este de meserie scafandru militar, dar… "a devenit în timp și un veritabil istoric. Arheolog și cercetător arhivist. S-a documentat temeinic pentru fiecare obiect smuls trecutului și pe care el și colegul lui l-au adus la lumină. Cunoaște filele celor două războaie petrecute un timp și la gura Siutghiolului, zi după zi. A aflat amănunte din viața aviatorilor din escadrila germană, aproape că îi recunoaște din fotografiile pe care le achiziționează de la colecționari, doar pentru a face mai convingătoare munca lui de scafandru istoric.

Cartea lui Pascale Roibu, bogat ilustrată cu fotografii din albumul personal, ne dă o nouă dimensiune a scafandrului de astăzi: el este nu doar un descoperitor de comori, nu doar un aventurier neastâmpărat, ci mai degrabă un cercetător neobosit, scormonitor de sensuri, însuflețit de pasiune și credință". 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 08 Iunie 2016
Stire din Cultură-Educație : Un autor, o carte -  "Chef de glume"
Pagina a fost generata in 0.5902 secunde