Consilierii județeni se reunesc în ultima ședință din acest mandat. Ce vor discuta

342
Consilierii județeni se reunesc în ultima ședință din acest mandat. Ce vor discuta - cjcultimasedinta6-1462717989.jpg

Articole de la același autor

Consilierii județeni se reunesc, miercuri, 11 mai, de la ora 13.00, în sala "Remus Opreanu" a Palatului Administrativ în cadrul ultimei ședințe ordinare din acest mandat. Pe ordinea de zi, se află 45 de proiecte de hotărâre ce vizează probleme importante pentru județul Constanța.

La începutul ședinței, aleșii vor dezbate mai multe probleme ce fac referire la domeniul cultural, printre acestea urmând să fie aprobat rezultatul evaluării anuale a managementului directorului Teatrului de Stat Constanța, Elena Daniela Dumitrescu. De asemenea, ei vor aproba și rezultatul evaluării anuale a managementului directorului Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța, Adrian Bâlbă, și a directorului Muzeului de Artă Constanța, Doina Păuleanu.

Totodată, aleșii vor mai aproba și rezultatul evaluării anuale a managementului Corinei Apostoleanu, director la Biblioteca Județeană "I.N. Roman" Constanța, a Doinei Voivozeanu, director la Centrul Cultural Județean Constanța "Teodor T. Burada", dar și a lui Varsami Dan Cojocaru, director la Direcția Județeană a Distribuției și Exploatării Filmelor Constanța.

Un alt proiect face referire la aprobarea rezultatului final al concursului, proiectul de management și durata pentru care se va încheia contractul de management de la Teatrul pentru Copii și Tineret Constanța "Căluțul de mare".

Nici directorul Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța, Gabriel Custurea, nu a scăpat de evaluare, astfel că aleșii vor aproba rezultatul evaluării anuale a managementului acestuia. Acesta va fi schimbat, deoarece, potrivit rezultatului evaluării finale, a obținut o medie foarte mică, respectiv, 5,87. Tocmai din aceste considerente, în cadrul ședinței, consilierii locali vor vota și proiectul de hotărâre prin care Traian Cliante va fi desemnat director interimar la Muzeul de Istorie Națională, până la organizarea unui nou concurs.

În altă ordine de idei, tot în privința domeniului cultural, aleșii vor rectifica bugetele de venituri și cheltuieli pe anul 2016, la mai multe instituții, cum ar fi Teatrul de Stat Constanța, Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța, Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța.

10 milioane de lei pentru Radioterapia de la SCJU Constanța

În ceea ce privește domeniul sănătății, și aici aleșii vor vota mai multe proiecte de hotărâre. Astfel, va fi aprobată organigrama și statul de funcții pe anul 2016 pentru Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie și Spitalul Clinic Județean de Urgență "Sf. Apostol Andrei" Constanța.

De departe, unul dintre cele mai importante proiecte vizează alocarea sumei de 10 milioane de lei Spitalului Clinic Județean de Urgență "Sf. Apostol Andrei" Constanța, pentru demararea lucrărilor de construire a Centrului de Radioterapie.

Alte proiecte ce vor fi aprobate de aleșii județeni vizează actualizarea Programului de transport public de persoane prin curse regulate în trafic județean, valabil pentru perioada 2014-2019, aprobat prin HCJ

nr. 400/2013 și atribuirea licențelor de traseu pentru efectuarea transportului public de persoane prin curse regulate speciale conform Legii serviciilor de transport public local nr. 92/2007.

În altă ordine de idei, în cadrul ultimei ședințe se vor repartiza pe unități administrativ teritoriale sumele defalcate din TVA, pe anul 2016, pentru finanțarea cheltuielilor privind drumurile județene și comunale.

Totodată, un alt proiect face referire la repartizarea pe unități administrativ teritoriale a procentului de 20% din sume defalcate din cota de 18,5% din impozitul pe venit pentru susținerea programelor de dezvoltare locală, a proiectelor de infrastructură și a programelor cu finanțare nerambursabilă pe anul 2016.

Aleșii vor vota și proiectul de hotărâre privind repartizarea pe unități administrativ teritoriale a procentului de 20% din sume defalcate din TVA, pe anul 2016 pentru susținerea programelor de dezvoltare locală și pentru proiecte de infrastructură. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5794 secunde