Călin Popescu Tăriceanu:

"Nu se poate ca agenda Parlamentului să fie dictată de Procuratură"

165

Articole de la același autor

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, ieri, că Parlamentul este supus unor "presiuni permanente din partea Ministerului Public", apreciind că nu trebuie ca Procuratura "să dicteze agenda Parlamentului" în România.

"În momentul de față, noi discutăm despre statul de drept în România, dar este o caricatură ceea ce se întâmplă în România. Adică instituția fundamentală democratică este supusă unor presiuni, atacuri și critici permanente din partea Ministerului Public, din partea unei autorități judecătorești, într-o manieră care este inacceptabilă. Nu se poate ca agenda Parlamentului să fie dictată de Procuratură în România, decât dacă vrem să adoptăm modelul sovietic de democrație și modelul rusesc actual în care serviciile secrete și Procuratura conduc țara", a spus Tăriceanu.

Acesta a subliniat că trage un semnal de alarmă serios în legătură cu această problemă, deoarece se pare că România se îndreaptă către această formulă.

"Văd ce spun asociațiile judecătorilor din România, semnalele de alarmă pe care le trag și decizia CCR care spune că serviciile au ajuns să îndeplinească rolul de organ de anchetă judiciară, ca nicăieri în lumea democratică", a mai adăugat Tăriceanu. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0097 secunde