Activitate intensă cultural-artistică, la Medgidia

380
Activitate  intensă  cultural-artistică, la Medgidia - activitateintensa-1466518074.jpg

Articole de la același autor

Casa de Cultură "I.N. Roman" din Medgidia a găzduit, zilele trecute, o serie de manifestări cultural-artistice, în colaborare cu diverse instituții din Constanța.

Biblioteca Municipală Medgidia, Biblioteca Județeană "I.N. Roman" Constanța și Școala Gimnazială "Constantin Brâncuși" au organizat evenimentul cultural "Mari personalități dobrogene: Ioan N. Roman", prilejuit de împlinirea a 85 de ani de la trecerea în neființă și 150 de ani de la nașterea celui care a fost avocat, judecător, om politic - deputat și senator, publicist și traducător, precum și primar al Medgidiei. Au vorbit despre această personalitate profesorii Ekrem Gafar, Adrian Ilie, dr. Lavinia Dumitrașcu, din cadrul Muzeului Național de Istorie și Arheologie Constanța, și Ștefan Pleșoianu, coordonator metodist la Biblioteca Județeană "I.N. Roman".

Elevii Școlii "Constantin Brâncuși", coordonați de profesor Carmen Radu, au recitat poezii dedicate personalității dobrogene și orașului Medgidia, scrise de Adrian Ilie, precum și versuri scrise de I.N. Roman și au destins atmosfera prin interpretarea unor cântece.

De asemenea, până la sfârșitul acestei luni, la Biblioteca municipală, se află expoziția de carte dedicată lui Ioan N. Roman, ce cuprinde publicații scrise de-a lungul timpului de marea personalitate dobrogeană, din colecția specială a Bibliotecii Județene "I.N. Roman" Constanța.

v v v

Tot la Casa de Cultură din Medgidia, iubitorii muzicii clasice au fost invitați la spectacolul "Armoniile verii", susținut de elevii clasei de pian conduse de profesor Angela Bejenaru, și la recitalul "Promenadă pianistică", prezentat de elevii clasei de

pian îndrumate de profesor Inga Postolache. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 18 Iunie 2016
Stire din Cultură-Educație : Recitaluri de pian,  la Medgidia
Pagina a fost generata in 0.4045 secunde