10 ani de Eco-Școală la Medgidia

159
10 ani de Eco-Școală la Medgidia - de10aniecoscoala-1465834110.jpg

Articole de la același autor

Școala "Lucian Grigorescu" din Medgidia a aderat la programul Eco-Schools în anul 2000, iar în 2005 a obținut Steagul Verde din partea Fundației Mondiale de Educație pentru Mediul Înconjurător (FEE) ca recunoaștere a implementării cu succes a programelor de educație ecologică pentru tânăra generație.

Week-end-ul trecut, s-a desfășurat cea de-a șasea evaluare, specifică programului o dată la doi ani, și au sărbătorit un deceniu de statut Eco-Școală.

Cu acest prilej, a avut loc inaugurarea spațiului "Grădina de vară" în parcul școlii - în care au fost amplasate o tablă de șah în aer liber și un mini-amfiteatru - și a fost dezvelită, de către președintele CCDG, Cornelia Dincă și doi reprezentanți ai Comitetului Eco-Școală al elevilor, o statuie, simbolic intitulată "Eco-infinit".

Eco-Schools este un program pentru managementul mediului, coordonat la nivel internațional de Fundația de Educație pentru Mediul Înconjurător (FEE), ce reunește 72 de organizații din 63 de țări, care acționează la nivel național în domeniul educației pentru o dezvoltare durabilă. La nivel național, programul este coordonat de Centrul Carpatic Danubian de Geoecologie București.

În urma evaluării, școala își va păstra încă doi ani statutul de Eco-Școală. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4648 secunde