Seară de poezie… cântată cu Amelia Stănescu

227
Seară  de poezie… cântată  cu Amelia Stănescu - searadepoezie-1423592160.jpg

Articole recomandate

Vineri, 13 februarie, de la ora 20,30, constănțenii sunt așteptați la o emoționantă seară de poezie cântată cu trupa "Contraste" și Amelia Stănescu, la Cafeneaua Timeless.

Proiectul "Contraste" a început în 2011, când Constantin Neculae și Anamaria Maranda au hotărât să cânte împreună.

Anamaria este absolventă a Facultății de Litere a Universității din București și a Conservatorului bucureștean. Constantin Neculae este cunoscut din zona muzicii folk. Este chitarist și semnează compozițiile grupului. A cântat până în 2011 cu Raul Cârstea, colaborare care s-a materializat într-un album intitulat "Delta lunară". A colaborat cu artiști precum Tatiana Stepa, Mircea Bodolan și, mai nou, cu Ducu Bertzi. Grupul s-a împlinit în 2013, prin cooptarea contrabasistului Eugen Amarandei, muzician de jazz cunoscut din proiecte de gen precum "Cântice’n cerc" (împreună cu Raul Kusak și Adrian Naidin) sau Balkanamera Band (grup condus de Corneliu Stroe).

"Contraste" înseamnă poezie cântată, versurile muzicii lor fiind semnate de poeți precum Virgil Carianopol, Ion Minulescu, Constanța Buzea, Romulus Vulpescu, Nichita Stănescu. Înseamnă, de asemenea, și poezie actuală: Elena-Liliana Popescu, Mariana Ghicioi, Sorin Poclitaru. Au participat, în recital, la festivaluri importante ale genului precum "Om Bun" (București), "Folk You" (Vama Veche), "Folk pe pâine" (Arad), fiind prezențe constante pe scenele cluburilor bucureștene și din țară.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 28 Ianuarie 2015
Stire din Cultură-Educație : Muzică și poezie  în Club Doors
Miercuri, 14 Ianuarie 2015
Stire din Cultură-Educație : Recital de muzică și poezie
Pagina a fost generata in 0.5784 secunde