Ședință "prinos de mulțumire" în învățământul constănțean

751
Ședință
Toți cei peste 17 invitați oficiali la ședința de lucru a directorilor unităților de învățământ preuniversitar ce a avut loc ieri la Palatul Copiilor din Constanța au ținut să aducă onoruri noii conduceri a Inspectoratului Școlar Județean, motiv pentru ca timp de o oră și jumătate să asistăm cum trece timpul de pomană în pur stil românesc. Vorba unui director constănțean: "Este o dovadă a faptului că totul merge foarte bine și nu prea mai avem ce discuta!".
Cu excepția reprezentantei Consiliului Județean Constanța, Carmen Vasile, care s-a metamorfozat în purtătorul de cuvânt al președintelui acestei instituții și care a ridicat concret trei probleme. Nicușor Constantinescu vrea să știe stadiul lucrărilor demarate la grădinițe și școli, precum și termenele de predare. De asemenea, dorește să fie informat în legătură cu planul managerial al ISJ Constanța pe anul 2010 și dacă acesta a avut în vedere necesarul de forță de muncă în agricultură și turism. Și, nu în ultimul rând, care este stadiul proiectului Olimpiadei naționale a sportului școlar.
Obișnuiți cu intervențiile acide ale fostului prefect Dănuț Culețu, care se dovedea "ancorat" în realitățile învățământului constănțean, actualul prefect Claudiu-Iorga Palaz și-a reamintit de anii petrecuți la depănușat sau la cules de struguri pe vremea comunismului, asigurând conducerea inspectoratului de tot sprijinul. În alocuțiunea sa, prefectul a apreciat rezultatele deosebite ale elevilor din județul Constanța la fazele naționale și internaționale ale olimpiadelor, concursurilor școlare și competițiilor sportive, prestația acestora fiind în egală măsură meritul lor, al profesorilor care îi îndrumă și al familiilor care le încurajează participarea și le stimulează spiritul competitiv.
"Apreciez proiectele ambițioase ale actualei echipe manageriale a Inspectoratul Școlar Județean și vă urez tuturor mult succes în realizarea misiunii pe care v-ați asumat-o, aceea de a genera resurse umane înalt competitive, înzestrate cu un sistem adevărat de valori. Educatoarele, învățătorii și profesorii reprezintă o breaslă demnă de toată admirația și recunoștința noastră în primul rând pentru că modelează cel mai prețios material, copiii" a încheiat prefectul județului Constanța.
De aceeași solicitudine au asigurat-o pe prof. Elena Buhaiev, inspector școlar general, și Inspectoratul Teritorial de Muncă, și Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă, și Protecția Copilului, și Jandarmii, și Pompierii, și… Lista poate continua, dar nu știm dacă interesează pe cineva. Mai ales că nici nu credem că era nevoie de un asemenea formalism, atâta timp cât toate aceste instituții sunt obligate să colaboreze, pentru securitatea tuturor celor implicați în procesul educațional.
În partea a doua a întâlnirii cu directorii a fost prezentat Raportul de activitate al ISJ Constanța în anul școlar 2008-2009, care este "rodul" activității a doi foști "generali, căzuți pe câmpul… politic": prof. Marian Sârbu și prof. Petrică Miu. Și, de asemenea, a fost prezentat Proiectul managerial al ISJ Constanța pentru anul școlar 2009-2010, pe care îi dorim să-l ducă până la capăt așa cum și-a propus actualul inspector general.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5962 secunde