Sesiuni de instruire pentru evaluarea performanțelor individuale ale cadrelor didactice

227
Sesiuni de instruire pentru evaluarea performanțelor individuale ale cadrelor didactice - universitateaovidius21631185731-1639668183.jpg
Universitatea „Ovidius” din Constanța a organizat, în perioada 26 noiembrie – 16 decembrie 2021, o serie de sesiuni de instruire online a cadrelor didactice pentru utilizarea platformei electronice instituționale destinată evaluării periodice a performanțelor profesionale individuale, informează directorul proiectului, lect. univ. dr. Gabriela Gheorghiu. 

Potrivit sursei citate, platforma electronică dezvoltată în cadrul proiectului CNFIS-FDI-2021-0540 – „Performanță și calitate academică în UOC. Crearea și dezvoltarea Platformei electronice pentru evaluarea periodică a performanțelor profesionale individuale ale cadrelor didactice – PERFORM DIDACT” este structurată multimodular pe trei componente ale procesului de evaluare periodică a cadrelor didactice (autoevaluare, evaluare colegială şi evaluare de către directorul de departament/decan) ce au la bază criteriile specifice din învățământul universitar de excelență, coroborate cu misiunea și obiectivele strategice ale instituţiei.

„Evaluarea periodică a performanțelor profesionale individuale ale cadrelor didactice din UOC se fundamentează pe rezultatele obținute în activități didactice, de cercetare și în acțiuni desfășurate în interesul universității și al comunității academice, ce servesc ca bază pentru stabilirea salariilor diferențiate, conform legislației în vigoare, dar și pentru acordarea gradației de merit / spor de performanță academică”, a precizat lect. univ. dr. Gabriela Gheorghiu.

În acest context, proiectul realizat pe plan instituțional contribuie la optimizarea procesului de evaluare periodică a cadrelor didactice prin dezvoltarea unei platforme electronice dedicată, în care informațiile sunt centralizate și prelucrate pentru uniformizarea raportărilor.

Proiectul CNFIS-FDI-2021-0540 beneficiază de o finanțare de 344.000 lei din bugetul alocat Ministerului Educației, din fondul de dezvoltare instituțională, Domeniul 5 – Îmbunătățirea calității activității didactice, inclusiv a respectării deontologiei și eticii academice și este implementat de Universitatea Ovidius din Constanța în perioada mai – decembrie 2021

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3614 secunde