Siguranța elevilor, în mâinile primarilor. Cine asigură materiale de igienă în școli?

254
Siguranța elevilor, în mâinile primarilor. Cine asigură materiale de igienă în școli? - sigurantaelevilor-1589112534.jpg

Articole de la același autor

După 2 iunie, o parte din elevii de clasa a VIII-a și cei de clasa a XII-a și a XIII-a vor reveni în bănci, pentru a încheia pregătirea pentru examenele naționale. Asociația Elevilor din Constanța face apel la primarii localităților să asigure materialele necesare pentru a face posibilă igienizarea unităților de învățământ și solicită Ministerului Sănătății să asigure măști și mănuși pentru elevi.

Reprezentanții elevilor consideră că materialele igienico-sanitare trebuie să fie puse la dispoziția școlilor de către Consiliul Local pentru ca recapitulările, dar și examenele să se desfășoare în condiții optime, pentru a nu pune în pericol sănătatea elevilor și a familiilor acestora. "AEC va milita în această perioadă pentru asigurarea condițiilor necesare pentru fiecare elev din județ, autoritățile locale împreună cu cele centrale trebuie să vină cu un plan cât de repede posibil, pentru elevii de clasa a VIII-a și a XII-a să nu fie expuși în momentul în care se află în unitatea de învățământ. Este responsabilitatea autorităților să ofere aceste materiale unităților de învățământ, donațiile sau strângerile de fonduri nu trebuie să ia din obligațiile primarilor și nu ne putem baza pe ele, e ca și cum am ignora obligațiile legale care există și am contribui la fondul școlii", este de părere Andreea Sabina Spătariu, președintele Asociației Elevilor din Constanța.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6749 secunde