Lumea energiei, descoperită online de elevii de clasa a IV-a

250
Lumea energiei, descoperită online de elevii de clasa a IV-a - lumeaenergiei1-1588610780.jpg

Articole de la același autor

Elevii de clasa a IV-a pot descoperi online lumea energiei, prin intermediul aventurilor fantastice a două mascote: Metano și Electro.

Pe parcursul unei sesiuni de 45 de minute, copiii iau parte la aventurile fantastice ale lui Electro, personificare a atomului de energie electrică și ale lui Metano, o moleculă de gaz creată de către o elevă participantă la prima ediție a programului, în 2007. Este vizată transmiterea unor informații legate de tipurile de energie, parcursul gazului natural și al energiei electrice de la extracție respectiv producție până acasă, cum se pot realiza economiile de energie precum și sfaturi de utilizare în siguranță a gazului natural și a energiei electrice, insistând pe partea de prevenire a accidentelor.

Programul tradițional de educație "Întâlnire cu energie", lansat de Engie România, în parteneriat cu Ministerul Educației și Asociația Hands Across România a fost adaptat pentru a fi accesibil și online. Părinții care doresc să își înscrie copiii la una dintre sesiunile online, o pot face folosind adresa de e-mail al asociației, [email protected].

"Ministerul Educației și Cercetării susține inițiativele care propun și dezvoltă substanțial și semnificativ modele și formule complementare destinate dobândirii de cunoștințe și competențe pentru elevii noștri. Apreciem originalitatea și inventivitatea unor astfel de programe, precum și adaptabilitatea lor la mediul online, acestea fiind atuuri care permit o comunicare modernă și eficientă cu beneficiarii - în acest caz, elevii de clasa a IV-a", a declarat Monica Anisie, ministrul Educației și Cercetării.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.2376 secunde