Sprijin pentru învățământul particular din România

280
Sprijin pentru învățământul particular din România - sprijinpentru-1588345278.jpg

Articole de la același autor

Unitățile de învățământ particulare autorizate nu beneficiază de finanțare de bază - costul standard per elev - și au solicitat sprijin pentru traversarea dificultăților din această perioadă. Asociația Școlilor Particulare a înaintat Ministerului Educației și Cercetării mai multe variante de măsuri de susținere financiară, în contextul pandemiei Covid-19.

Astfel, în cursul zilei de joi, 30 aprilie, ministrul Educației, Monica Anisie, și Luminița Barcari, secretar de stat pentru învățământul preuniversitar s-au întâlnit cu reprezentanți ai Asociației Școlilor Particulare și ai unităților particulare de învățământ din România.

În urma discuțiilor, s-a convenit constituirea unui grup de lucru la nivelul ministerului din care vor face parte și reprezentanți ai învățământului particular, grup ce are drept scop identificarea soluțiilor pentru sprijinirea acestui tip de învățământ. "Învățământul particular reprezintă o parte importantă a sistemului de educație din România. Atât eu, ca ministru al Educației, cât și premierul Ludovic Orban suntem conștienți de calitatea actului educațional din cadrul acestor unități de învățământ și de impactul financiar pe care îl are măsura suspendării cursurilor. Am invitat la dialog reprezentanții unităților de învățământ particulare pentru a găsi soluții potrivite sprijinirii activității lor, în contextul epidemiologic din țara noastră", a declarat Monica Anisie, ministrul Educației și Cercetării.

Activitatea grupului de lucru pentru susținerea învățământului particular va începe luni, 4 mai 2020. În prezent, în România există aproximativ 1.500 de unități particulare de învățământ autorizate și acreditate.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4748 secunde