Concurs Simpozion aniversar la Muzeul Marinei Române

531

Articole de la același autor

Vineri, 21 noiembrie, în sala "Clio" a Muzeului Marinei Române a avut loc simpozionul omagial "Dobrogea - 130 de ani de la reintegrarea la statul român modern". Simpozionul a fost organizat de MMR în colaborare cu Liceul teoretic "Traian" Constanța, Direcția Județeană Constanța a Arhivelor Naționale și Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța. Invitații acestui eveniment au fost: dr. Olimpiu Glodarenco, directorul Muzeului Marinei Române, dr. Virgil Coman, directorul Arhivelor Naționale, filiala Constanța, dr. Lavinia Dumitrașcu, de la Muzeul de Istorie și Arheologie Constanța, prof. Mariana Neacșu, inspector imagine în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Constanța, dr. Costin Scurtu, directorul Muzeului Național Militar "Regele Ferdinand", filiala Constanța, prof. Daniela Boskoff, directorul Liceului Teoretic "Traian", prof. Aura Saru, director adjunct la același liceu, drd. Florin Stan, dr. Andrei Râșnoveanu, de la Muzeul Marinei Române.
Simpozionul a constituit un bun prilej pentru elevii Liceului Teoretic "Traian" să pregătească și să prezinte scurte momente cu caracter istoric și artistic în cinstea Dobrogei.
În cadrul simpozionului au fost lansate volumele "Ioan N. Roman, Despre Dobrogea și Dobrogeni", volum dedicat aniversării a 130 de ani de la reintegrarea Dobrogei la Statul Român, și "Valea Kara-Su în perioada secolelor XIV-XIX. Monografie istorică" de prof. dr. Adrian Ilie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7353 secunde