Sindicaliștii din învățământ vor ca nota la purtare să conteze în admiterea la liceu sau facultate

555
2
Sindicaliștii din învățământ vor ca nota la purtare să conteze în admiterea la liceu sau facultate - violenta-in-scoli-nota-la-purtar-1712592342.jpg

Articole de la același autor

Nota la purtare ar putea conta în media pentru admiterea la liceu sau facultate. Este propunerea sindicaliștilor din învățământ, care vor să oprească violența din școli. Ministerul Educației analizează propunerea criticată de experții în învățământ.


În urma valului de violențe din unitățile de învățământ, specialiștii în educație și reprezentanții ministerului au propus introducerea mai multor măsuri în școli.


Printre aceste măsuri se numără montarea camerelor de supraveghere în școli, astfel încât să fie prevenite actele de violență.


Cu toate acestea, experții în educație sunt de părere că măsura nu va da roade, asta pentru că elevii violenți oricum vor comite astfel de fapte, chiar dacă știu că sunt monitorizați video.


Tocmai de aceea, sindicaliștii din educație propun oficialilor să fie scăzută nota la purtare, astfel încât elevii să fie sancționați și să știe că vor răspunde direct pentru ceea ce fac.


Mai mult decât atât, sindicaliști propun ca nota la purtare să fie calculată la media de admitere la liceu și de media de admitere la facultate, astfel încât elevii să se gândească de două ori înainte de a comite un act de violență.


Există, însă, specialiști în educație care susțin că nici această măsură nu va schimba nimic, în condițiile în care există elevi care nu sunt interesați de liceul pe care îl vor urma, de ce fel de studii vor avea în continuare.


De asemenea, există și elevi care nu doresc să urmeze studii superioare și să meargă mai departe la facultate.
Violența în școli rămâne însă una dintre preocupările principale ale sindicaliștilor din învățământul românesc, notează antena 3.ro


Violențele în școli au crescut îngrijorător de mult în ultima perioadă.


În ultimii 7 ani, statisticile arată că au avut loc peste 50.000 de astfel de fapte în unitățile de învățământ din România.
Două dintre astfel de cazuri au avut loc recent, atunci când un elev a folosit un spray lacrimogen în curtea unui liceu din Capitală, iar un alt școlar a fost tăiat la mână, cu un cuțit, de către un alt elev, totul petrecându-se în curtea școlii.


Comentează știrea

nota la purtare
8 aprilie

Pe vremea ceva mai bine de ani, nota la purtare era criteriu eliminator pt. institutiile minilare, minim 9. Fara 10 nu primeai premiu ! Intuitiv, o nota scazuta bine la purtare e in concordanta "nefericita" cu media generala. Reformulat, mai degraba neinteresat de continuare cu studii universitare exact pe categoria violenta ! Ca peste 5-10 ani mai vine mintea si ulterior, etc ... dar asta sa fie baza rezolvarii ? Poate pe tot nucleul de familie si relatii apropiate de rudenie si implicit prietenii si cunostinte analizat mai bine. Propagat in extrem, inseamna o societate cu mari lacune incepind de la normele elementare : Buna Ziua, etc. Istoria ne arata ca si modelul spartan nu fost vesnic iar pe loc fruntas de mare cinste ramane inca pentru multa admiratie: Imperiul culorii Rosu Stralucitor de 999ani !

melodie
8 aprilie

Nota buna la purtare, Are fata cea cu floare, Frunza vrea sa ofileasca, Invatatura nu se lasa ! Inca o data la lumanare, Tu frumoasa cu ardoare ! Asta e taina de citire, La cer doar cu amintere ! Viata asta spune asa, Cu samanta in foicica, Amintirea la bobocica ! Lebada de bun augur, Asta e taina de taciuni. Doar odata lumineaza, Nu tii minte, atunci viseaza !

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3902 secunde