Unul dintre copiii răniţi de tavanul clasei a rămas internat; ceilalţi trei au plecat acasă

140
Unul dintre copiii răniţi de tavanul clasei a rămas internat; ceilalţi trei au plecat acasă - tavan-cazut-scoala-elev-internat-1707317829.jpg

Articole de la același autor

Un singur copil dintre cei patru peste care a căzut tavanul clasei a rămas internat în Spitalul Clinic de Pediatrie din Sibiu, în Secţia de Chirurgie, însă nu a fost operat, iar starea lui nu este gravă, a declarat managerul spitalului, Camelia Grigore.


"Trei sunt fără probleme, unul a rămas internat pentru contuzii abdominale, în Chirurgie. Se evaluează, nu este ameninţător de moarte. Este vorba despre un copil de 11 ani", a precizat Camelia Grigore pentru Agerpres.


Patru elevi au fost răniţi uşor vineri, după ce a căzut peste ei, în clasă, tavanul de la Şcoala Gimnazială din localitatea Loamneş, fiind transportaţi la Spitalul de Pediatrie din Sibiu. Cei patru copii au vârste între 11 şi 15 ani, fiind vorba despre două fete şi doi băieţi, potrivit ISU Sibiu.


Poliţiştii au deschis un dosar penal pentru vătămare şi distrugere din culpă, în cazul şcolii din satul Alămor, unde a căzut tavanul fals peste patru elevi, care au fost răniţi uşor, fiind evaluaţi medical în prezent la Spitalul de Pediatrie din municipiul Sibiu, a precizat pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Sibiu, Elena Welter.


"În cauză, la nivelul Poliţiei Oraşului Ocna Sibiului, s-a deschis un dosar de cercetare penală care vizează săvârşirea infracţiunilor de vătămare corporală din culpă, respectiv distrugere din culpă, urmând a fi propusă soluţie legală prin unitatea de parchet competentă, în speţă Parchetul de pe lângă Judecătoria Sibiu", a explicat Elena Welter.


Potrivit sursei citate, în clasa unde a căzut tavanul fals învăţau 12 copii, însă dintre aceştia, doar patru au fost răniţi uşor.


În urma incidentului, Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) a decis să mute elevii de la etajul I al şcolii în alt corp de clădire, a declarat pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al IŞJ, profesorul inspector Constantin Dincă.


Potrivit acestuia, clădirea şcolii unde s-a produs incidentul a fost construită în 1936, aici fiind montat tavan fals în perioada 2006-2007. Această şcoală se află pe lista de investiţii din PNRR, mai susţine Dincă.






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4088 secunde