UPDATE: Punctul de vedere al ISJ Constanța, cu privire la incidentul în care un copil de șapte ani a venit la școală cu o armă de tip airsoft

2590
UPDATE: Punctul de vedere al ISJ Constanța, cu privire la incidentul în care un copil de șapte ani a venit la școală cu o armă de tip airsoft - whatsappimage20230511at164151683-1683820784.jpeg

Articole de la același autor

Joi, 11 mai, după-amiază, inspectorul școlar general Sorin Mihai a făcut o scurtă declarație cu privire la modul în care s-au desfășurat evenimentele din curtea Școlii Gimnaziale nr. 33 „Anghel Saligny” din Constanța.


“În timpul după-amiezei, un copil de clasa I care nu avea cursuri în perioada respectivă a venit într-o pauză cu gândul de-a se juca cu alți copii, în curtea școlii, având asupra lui o armă de agrement se numește, din ceea ce ne-au comunicat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județeană, de tip airsoft care nu necesită autorizare. Arma nu era funcțională și scopul declarat al copilului era acela de a veni să se joace cu alți copii. La momentul la care a fost identificat obiectul respectiv, profesorul de educație fizică, cel care la momentul respectiv era pe terenul de sport, a preluat obiectul și l-a pus în unitatea de învățământ și astăzi de dimineață părintele a fost înștiințat și de asemenea a fost înștiințată și poliția, care a efectuat cercetări, și din analiza dumnealor am aflat că este vorba de un obiect care nu era funcțional”, a declarat Sorin Mihai.


Întrebat de ziariști dacă școala are pază, inspectorul școlar general a spus că: „Aici este o problemă de comunicare internă a unității de învățământ pe care o vom regla. În sensul acesta trebuie să existe pe procedura de comunicare celeritate și o mai mare atenție asupra modalității în care ne comunică, astfel încât să putem să-i sprijinim”, a afirmat Sorin Mihai.


XXX


„La data de 11 mai a.c., în jurul orei 13.55, polițiști din cadrul Poliției municipiului Constanța – Secția 5 Poliție au fost sesizați, prin SNUAU 112, de directorul Școlii Gimnaziale nr. 33 Anghel Saligny Constanța, cu privire la faptul că un minor, de 7 ani, elev al școlii respective, ar fi introdus, în incinta unității de învățământ, o armă. Patrula mixtă deplasată la fața locului, formată din polițist și jandarm din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Tomis Constanța, a constatat că, la data de 10 mai a.c., în jurul orei 17.00, minorul ar fi introdus, în unitatea de învățământ, o armă cu lunetă de tip airsoft (neletală și nesupusă autorizării), aceasta fiind ridicată de un cadru didactic. În cauză, cercetările sunt continuate de Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de rele tratamente aplicate minorului. Totodată, se fac verificări sub aspectul comiterii unor fapte de natură contravențională, prevăzute de Legea 295/2004”, au transmis reprezentanții IPJ Constanța.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3602 secunde