Concurs Spațiul virtual pune în pericol elevii

299

Articole recomandate

45% din elevi își postează date personale pe Internet și copiii navighează adesea nesupravegheați, potrivit unui studiu național, realizat în rândul elevilor de Romtelecom în parteneriat cu UNESCO. Mai mult de jumătate dintre elevii chestionați nu au niciun părinte alături când utilizează Internetul, în vreme ce 38% sunt secondați de părinți doar uneori. 46% dintre respondenți primesc mesaje pe e-mail de la persoane pe care nu le cunosc, iar 22% dintre aceștia chiar răspund acestor mesaje. Cei mai mulți dintre elevii intervievați sunt adolescenți cu vârste cuprinse între 11 și 15 ani (62%), potrivit datelor companiei.
Plecând de la aceste date îngrijorătoare și fiind conștienți de faptul că Internetul o să fie accesibil din ce în ce mai multor copii, inițiatorul studiului, împreună cu Asociația pentru Protecția Consumatorilor din România, au inaugurat site-ul internetsigur.ro, un instrument de lucru dedicat atât celor mici, cât și părinților și educatorilor preocupați de securitatea puștilor în lumea virtuală.
Pe portalul internetsigur.ro cei mici învață cum să-și protejeze identitatea și cum să recunoască și să evite pericolele de pe Internet. În acest fel, ei află informații importante despre mediul virtual și învață să utilizeze corect resursele oferite de acesta.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.878 secunde