Noi succese mirciste la olimpiade și concursuri naționale

368
Colegiul Național "Mircea cel Bătrân" din Constanța înregistrează noi succese prin elevii săi care au participat la olimpiadele și concursurile care s-au desfășurat în acest sfârșit de săptămână.
Daniel Aleca, elev în clasa a V-a B, pregătit de prof. Mihai Contanu, s-a întors ieri dimineață cu o mențiune și medalia de argint de la olimpiada de matematică - faza națională pentru gimnaziu, la care au participat 104 elevi din toată țara. Acest rezultat vine la o săptămână după un altul remarcabil, al aceluiași elev, și anume premiul I la concursul național de informatică PACO, organizat la București. Daniel Aleca este pregătit la disciplina informatică de prof. Mihaela Gearâp. La același concurs național și elevul Ioan Ignat, clasa a V-a B, pregătit tot de prof. Gearâp, a obținut premiul II, iar elevele Cătălina Durbală și Stefania Moroianu, de la clasa a-VI-a A, pregătite de prof. Daniela Răvoiu, au obținut premiul II, respectiv premiul III.
Anca Manea, elevă în clasa a XII-a H, a ocupat locul IV și i s-a acordat prima mențiune la olimpiada națională a sportului școlar la șah, care s-a desfășurat la Târgu Mureș. Eleva a fost pregătită de prof. Valentin Egor.
La concursul european de matematică aplicată "Cangurul Matematic", elevii Colegiului Național "Mircea cel Bătrân" s-au dovedit a fi din nou printre cei mai buni. Câștigătorii la etapa națională sunt: Lucian Mocanu, clasa a XII-a B - premiul I și s-a numărat printre câștigătorii unei excursii in Franța, Alexandru Zaharescu, clasa a XI-a A - premiul II, Steliana Goga, clasa a XI-a B – premiul II, Monica Păun și Petru Tărăbuță, clasa a IX-a D – premiul II, Andrei Velicu, clasa a X-a C – premiul III, Marian Zechiu, clasa a XI-a B – premiul III.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7012 secunde