"Spiritul Dunării", investigație artistică prin fotografie

328
Câștigării proiectului transfrontalier "Spiritul Dunării" - Fluviul Dunărea, factor generator de sinergii locale și transfrontaliere" au fost anunțați, vineri, la Muzeul de Artă Constanța. Proiectul a fost inițiat în septembrie, fiind implementat de Muzeul de Artă Constanța, în parteneriat cu galeria de Artă Ruse, Bulgaria și Muzeul "Dunării de Jos" Călărași.
Astfel, premiul întâi a fost câștigat de Valentin Rusev, din Bulgaria, premiul al doilea i-a revenit lui Răzvan Eremia, din Călărași și două premii trei au fost adjudecate de Nikolay Buzov, din Bulgaria și de Mircea Stoian, din Constanța.
Concursul de fotografie artistică s-a desfășurat pe trei secțiuni - antropologie, cultură și economie, în concurs fiind înscrise 334 fotografii pentru partea română și 98 pentru cea bulgară. Dintre acestea, au fost selectate câte 15 lucrări realizate de artiști fotografi bulgari și români. Juriul a fost compus din șase membri, format din câte doi reprezentanți ai instituțiilor implicate în proiect: Muzeul de Artă Constanța, Muzeul "Dunării de Jos" Călărași și Galeria de Artă Ruse.
Cele 30 de fotografii au fost grupate într-o expoziție itinerantă care a fost vernisată pentru prima dată vineri, la Muzeul de Artă Constanța, urmând să fie prezentată la Călărași, în perioada 8 - 29 ianuarie 2009, la Silistra, 6 - 27 februarie 2009 și la Ruse, în intervalul 5 - 26 martie.
"Această expoziție răspunde investigației pe care o facem prin intermediul fotografiei artistice în contemporaneitate", a spus dr. Doina Păuleanu, directorul Muzeului de Artă Constanța.
Fotografiile vor ilustra volumul de cercetare cu titlul proiectului și vor fi replicate într-un număr de exemplare care vor fi înmânate oficialităților de pe cele două maluri ale fluviului. Etapele proiectului pot fi urmărite pe site-ul www.spirituldunarii.ro.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7817 secunde