Start la înscrierile la grădiniță! Locuri suficiente la Constanța

892
Start la înscrierile la grădiniță!  Locuri suficiente  la Constanța - startinscrierigradinita-1526919175.jpg

Articole de la același autor

Părinții care intenționează să-și dea copiii la grădiniță, din toamnă, sunt așteptați să-i înscrie la unitățile de învățământ pe care le vizează. Conform calendarului stabilit de Ministerul Educației Naționale, înscrierile pentru micuții care merg pentru prima data la grădiniță au început pe 21 mai și se vor încheia pe 8 iunie.

Prima etapă de înscrieri s-a derulat de la 7 mai, pentru copiii care frecventează deja grădinița și vor rămâne și anul școlar următor, în timp ce nou-veniții vor putea fi repartizați doar pe locurile rămase disponibile.

Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Constanța precizează că ocuparea locurilor, după finalizarea procesului de reînscriere, se face în ordinea descrescătoare a grupelor de vârstă, întâi grupa mare, adică acei copii care au cinci ani, grupa mijlocie - copiii de patru ani și grupa mică - copiii de trei ani. În limita locurilor disponibile, pot fi înscriși în grupa mică și copii cu vârsta cuprinsă între doi și trei ani.

Dacă numărul cererilor de înscriere în anumite grădinițe este mai mare decât numărul locurilor libere, vor fi aplicate criteriile de departajare precum existența unui document care dovedește că un copil este orfan de ambii părinți, existența unui document care dovedește că este orfan de un singur părinte, existența unui frate sau a unei surori înmatriculat sau înmatriculată în unitatea de învățământ respectivă, existența unui certificat medical de încadrare în grad de handicap a copilului, acestea fiind criteriile generale de departajare.

În cazul în care acestea au fost epuizate, se vor aplica criteriile specifice de departajare, stabilite de fiecare unitate de învățământ. Însă, reprezentanții ISJ Constanța susțin că sunt locuri suficiente în grădinițe pentru toți copiii care doresc să se înscrie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3435 secunde