Strauss, Richard Wagner și Giuseppe Verdi, omagiați în concertul de Anul Nou al Filarmonicii din Viena

179

Articole recomandate

Tradiționalul concert de Anul Nou al Orchestrei Filarmonicii din Viena, transmis în direct marți de principalele canale de televiziune europene, din Sala Musikverein din capitala Austriei, a omagiat muzica celebrilor compozitori Strauss și i-a celebrat pe Richard Wagner și Giuseppe Verdi cu prilejul bicentenarului nașterii lor, în 2013, transmite Agerpres.


Dirijorul Franz Welser-Moest, director muzical al Orchestrei din Cleveland (Ohio, SUA) și al Operei din Viena, a fost invitat, pentru a doua oară, după 2011, la pupitrul Orchestrei Filarmonicii din Viena pentru Concertul de Anul Nou. Dirijorul este succesor al familiei de muzicieni Strauss, prin străbunica din partea mamei sale. El a rezervat în concert un moment umoristic special în care le-a oferit instrumentiștilor jucării, ca daruri, în funcție de mărimea și sonoritatea pieselor la care cântă, iar aceștia, la rândul lor, i-au oferit maestrului o bonetă și o paletă de gastronom.

Concertul la care a participat, ca spectator, strănepoata lui Josef Strauss, a fost deschis cu polca "Subreta" de Josef Strauss. Au urmat "Valsul Sărutului" de Johann Strauss, "Quadrille de Teatru" de Josef Strauss, valsul "Din munți" de Johann Strauss - cu proiecții de imagini deosebite din Munții Austriei. Publicul a audiat, printre altele, uvertura operetei "Cavaleria ușoară/Light Cavalry" a compozitorului austriac Franz von Suppé (1819 -1895), valsurile "Muzica sferelor", "Acolo unde înfloresc lămâii" și "La frumoasa Dunăre albastră" de Johann Strauss-fiul, uvertura operei "Lohengrin" de Richard Wagner
(1813-1883) și "Prestissimo", din opera "Don Carlos" de Giuseppe Verdi (1813-1901).


Citește articolul integral…



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 20 Decembrie 2012
Stire din Cultură-Educație : Concert special Andreea Olariu
Luni, 17 Decembrie 2012
Stire din Cultură-Educație : Cargo în concert de Crăciun
Pagina a fost generata in 0.5375 secunde