Studenții constănţeni, premiați în cadrul proiectului „Redescoperind Muzeul de Artă”

269
Studenții constănţeni, premiați în cadrul proiectului „Redescoperind Muzeul de Artă” - x-arte-1683023566.jpg

Articole de la același autor

Studenţii Facultăţii de Arte din cadrul Universităţii „Ovidius”, în parteneriat cu Muzeul de Artă Constanța și Departamentul de Pedagogia Artei din cadrul UNArte București au organizat, zilele trecute, numeroase întâlniri artistice creative cu alţi studenți din judeţul nostru şi din capitală. În cadrul sesiunilor de lucru organizate, studenții și masteranzii participanți au realizat, în sălile expozițiilor permanente, interpretări după maeștri ai picturii moderne românești, ale căror lucrări se regăsesc în expoziția de bază din muzeul constănțean. Scopul activității a fost unul didactic, practica reinterpretării după marii maeștri fiind utilizată de-a lungul vremii și fiind considerată un exercițiu necesar în ceea ce privește deprinderea meșteșugului artistic.

Grupele de lucru au fost coordonate de cadre didactice ale Universității „Ovidius”: prof. univ. dr. Florin Stoiciu, conf. univ. dr. Ovidiu Felipov, conf. univ. dr. Sînziana Romanescu, lect. univ. dr. Lelia Rus-Pîrvan, lect. univ. dr. Cristina Gelan-Olaru, lect. univ. dr. Alexandru Șerbănescu, lect. univ. dr. Florentin Sîrbu, asist. univ. drd. Claudiu Argeșanu, asist. univ. dr. Dragoș Răzvan. Acestora li s-a adăugat și lect. univ. dr. Silvia Stoica, directorul departamentului Pedagogia Artei și cadru didactic la UNARTE București.

Potrivit directorului muzeului de la malul mării, Lelia Rus-Pîrvan, lucrările realizate de studenți au fost evaluate de un juriu format din cadre didactice de specialitate participante la proiect, iar cele mai bune lucrări au fost premiate. Premiul I, în valoare de 1.000 lei, a fost obținut de studenta Lussiana Ioana Obrijanu. Premiul II, în valoare de 700 lei, a fost obținut de studenta Ramona Cristina Popescu, iar premiul III, în valoare de 500 lei, a fost obținut de studenta Ștefania Adriana Soare. Mențiunile în valoare de 300 lei, au fost obținute de studenţii Irina Șincan, Cristiana-Nicola Marchidon, Narcisa Janță.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3335 secunde