Studenții facultăților de teatru din țară au absolvit pe scena constănțeană

1819
Studenții facultăților de teatru din țară au absolvit pe scena constănțeană - 036ec4b05c8d3ea62468e54c97cea95e.jpg

Articole de la același autor

Publicul constănțean i-a putut urmări, sâmbătă, de dimineață până seara, pe studenții facultăților de teatru din țară, care au prezentat la Teatrul de Stat spectacolele de absolvire, în cadrul proiectului "Ziua Absolventului de Teatru", inițiat de asist. univ. dr. Dana Trifan Enache.
Tineri pregătiți de personalități ale scenei românești, precum Maia Morgenstern, Adrian Titieni sau regretatul Ion Cojar, ne-au arătat că, atunci când talentul se întâlnește cu dorința puternică de a juca, spectacolul are toate șansele să prindă la pu-blic. De o sală aproape plină au avut parte absolvenții UNATC, al căror ultim spectacol, "Fluturii sunt liberi", după Leonard Gershe, ne-a făcut cunoștință cu tineri actori de care, cu siguranță, vom mai auzi, doar dacă nu se vor reo-rienta către alte domenii. Revelația spectacolului a fost Irina Bucescu, cea care deține toate re-sursele necesare pentru o carieră de succes în teatru - frumusețe, voce puternică, dicție și talent cât cuprinde. Telespectatorii o cunosc, deja, pe tânăra actriță, care a intrat, acum doi ani, în echipa serialului "Voință de femeie", difuzat de postul de televiziune Kanal D. În spectacolul "Fluturii sunt liberi", Irina Bucescu ne-a dezvăluit-o pe Gill, o tânără exuberantă, cu disponibilitate pentru experiment, fericire și, mai ales, pentru adevăr, un fel de Holly Golightly care își găsește echilibrul în haos și marile adevăruri în mărunțișurile vieții. Alături de ea au mai evoluat Andrei Morariu, Cristina Ilin și Andrei Teodorescu, care, de asemenea, și-au conturat bine personajele.
De "Ziua Absolventului de Teatru" au mai urcat pe scena Teatrului de Stat studenți ai Universității "Ovidius", ai Universității "Hyperion" București, ai Universității "Spiru Haret" București și ai Universității din Craiova. La finalul serii, tinerii actori au dat frâu liber emoțiilor absolvirii, îmbrăcați în robe, aruncându-și tocile în aer, în aplauzele publicului.
Evenimentul, aflat la prima ediție, a fost organizat de Facultatea de Arte a Universității "Ovidius", Teatrul de Stat și Fundația "Fantasio".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 12 Iunie 2010
Stire din Cultură-Educație : La mulți ani, Anaid Tavitian!
Pagina a fost generata in 0.2735 secunde