Studenţii și elevii militari vor primi normă de hrană şi când nu sunt prezenţi în instituţiile militare de învăţământ

354
1
Studenţii și elevii militari vor primi normă de hrană şi când nu sunt prezenţi în instituţiile militare de învăţământ - xfortelenavale1678466864-1680786444.jpg

Articole de la același autor

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, joi, legea prin care elevii şi studenţii militari vor avea dreptul la normă de hrană şi în perioada în care aceştia nu sunt prezenţi în instituţiile militare de învăţământ, informează Agerpres.


Actul normativ are ca obiect de reglementare modificarea art. 4 alin. (4) din Ordonanţa Guvernului nr.26/1994 privind drepturile de hrană, în timp de pace, ale personalului din sectorul de apărare naţională, ordine publică şi securitate naţională şi ale persoanelor private de libertate. Actul normativ a fost modificat în sensul acordării valorii financiare a normei de hrană la care au dreptul şi studenţilor şi elevilor militari din instituţiile militare de învăţământ pe perioada în care aceştia nu sunt prezenţi în instituţiile militare de învăţământ şi astfel nu li se asigură hrană preparată.


În termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei legi, Guvernul, la propunerea Ministerul Apărării Naţionale, va modifica în mod corespunzător Hotărârea Guvernului nr.501/1994 privind aprobarea normelor de hrană pe plafoane calorice, categoriile de personal pentru care se acordă şi instituţiile publice din sectorul de apărare naţională, ordine publică şi siguranţă naţională în care se aplică acestea, cu modificările şi completările ulterioare.


Legea intră în vigoare la 10 zile de la data publicării în Monitorul Oficial al României. 


Comentează știrea

Interpretare
6 aprilie 2023
hrana rece vs preparata

Aici o alternativa e hrana rece. Daca nu esti prezent in unitate si detasat la un punct de aparare strategica (adica pe post de "protocol" si "buna ziua cu traiti bine gradul ca asta e la vedere" ) se da hrana rece. In permisie, depinde (in pp. nu) si ar fi ban acuma, dar ... poate pe detalii mai insistat. Plus, iar e subiect interesant norma de hrana pe document si cit se papa in mod real (mai clar cit se sterpeleste pt. altii cu grade ca sa fie burtihanul plin). Se poate incepe la aia cu norma mai generoasa : nave, aviatie si ulterior la popota (daca se pune exact gramajul). Se poate continua cu alimentele care se strica si trebuie scazute din inventar pe alocare fictiva, etc.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9147 secunde