Sunt copiii noștri în siguranță în grădinițele din Constanța? Controale și sancțiuni împărțite de inspectori

703
1
Sunt copiii noștri în siguranță în grădinițele din Constanța? Controale și sancțiuni împărțite de inspectori - fondgradinite-1478533081.jpg

Articole de la același autor

Finalizat cu mai bine de o lună în urmă, controlul efectuat de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor pentru verificarea modului în care se respectă prevederile legale din domeniul protecției consumatorilor în grădinițele cu program prelungit, particulare și de stat, s-a lăsat și la Constanța cu sancțiuni.


Dacă la nivel național din cele 488 de grădinițe controlate, 161 au fost găsite în neregulă, în județul nostru din 15 controale, patru s-au lăsat cu sancțiuni.


Așadar, după cum declara Rodica Mocanu, inspector OPC, cele 15 acțiuni de control întreprinse au vizat nouă unități din mediul privat și șase din subordinea Inspectoratului Școlar Județean Constanța, fiecare echipă de control stabilindu-și, funcție de zona de control și de lista oferită de ISJ, punctele de lucru.


La o unitate de învățământ cu program prelungit s-a constatat că zugrăvelile nu au fost refăcute pentru anul școlar 2016-2017, acestea fiind aceleași ca la sfârșitul anului școlar precedent, iar la alte trei grădinițe din mediul privat au fost constatate deficiențe de informare în ceea ce privește nemenționarea, pe listele de meniu, a ingredientelor cu posibil efect alergen.


Întrebată ce grădiniță nu a putut efectua lucrările de zugrăvire, pentru a putea afla și de ce, reprezentanta OPC a invocat Legea 544 și a afirmat că nu are voie să spună unitatea, ci doar că este - cum ne așteptam - de stat. 


De asemenea, am dorit să aflăm dacă în Constanța au existat unități în care sunt probleme legate de cubajul de aer pentru un copil, adică mai pe românește dacă sunt supraaglomerate grupele, Rodica Mocanu a declarat că nu s-au constatat deficiențe de acest fel. "Probabil că numărul preșcolarilor aflați în clase la momentul controlului era corespunzător cubajului stabilit pentru fiecare copil", a adăugat același interlocutor. Cu siguranță nu au ajuns în acele unități în care educatoarele imaginează tot felul de lecții pentru a scoate micuții în curtea grădinițelor… când e vreme frumoasă. 


Reamintim că anul școlar 2016-2017 a început în județul Constanța cu numeroase grădinițe fără autorizație de funcționare din cauza faptului că se lucrează în două schimburi, dar mai ales a lipsei apei curente, în unități din Făurei, Fântâna Mare, Băltăgești, Miorița sau Ciocârlia de Sus.


La finalul controlului, inspectorii OPC au aplicat patru avertismente ca urmare a abaterilor de informare și, evident, acelei grădinițe cu zugrăvelile… neactualizate și care, cel mai probabil, nu din vina administrației.


Comentează știrea

copilarie
8 noiembrie 2016
gradinite

copii nostri ar fi mai bine educati daca educatoarele si invatatoarele ar trece pe la neuro-psihiatrie, unele sunt foarte demente; un astfel de control este necesar si elevelor de la profil pedagogic.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5567 secunde