Surprize în autobuzele RATC: constănțenii vor călători printre caricaturi

607

Fundația "Wild Art" a prezentat ieri lansarea unui nou și inedit proiect, care se numește "Wild City". Acesta constă în expunerea de caricaturi și fotografii ale unor artiști constănțeni în mijloacele de transport în comun ale RATC. Inițiatorii speră că astfel vor insufla un interes mult mai mare pentru actul artistic cetățenilor de rând.
"Prin acest nou proiect vom expune în locuri neconvenționale, nu așa cum v-am obișnuit până acum, în cluburi, de data aceasta în niște spații la care lumea nu s-ar fi gândit că ar putea să constituie simeze ale artei.
De exemplu, de săptămâna viitoare, vom începe să expunem în autobuzele R.A.T.C., pe traseul gară - campus Ovidius, caricaturi ale maestrului Leonte Năstase, pentru toți oamenii de rând, astfel ca acest demers artistic să fie văzut și de oamenii cu o condiție medie, care nu de fiecare dată știu că există o expoziție de artă la muzeu, sau la Pavilionul Expozițional. Vrea nu vrea, omul va intra în contact direct cu arta", a declarat, pentru "Cuget Liber", Laura Stroe, președinte Wild Art.
Ideea acestui proiect este ca cetățenii constănțeni să tragă cât mai multe învățături din artă. "În primă fază, vom merge pe caricatură și fotografie căci sunt foarte expresive, cu «Așa da, așa nu», dorind să scoatem în evidență condiția societății, și ceea ce este mai expresiv în Constanța, căci până la urmă, frumosul există și în urât", a mai adăugat Laura Stroe.
Leonte Năstase, caricaturistul constănțean ce va expune în autobuze, speră ca toți cei care se urcă în aceste mijloace de transport să găsească ceva interesant de văzut, să li se atragă atenția la o bucată din artă, în drumul lor.
"În caricaturile expuse este vorba de condiția ecologică și condiția mediului, condiția copilului, relația dintre sexe - con-flictele domestice între femeie și bărbat, cu trimiteri social politice, dar nu se vorbește de partea unui partid, ideea de poante, care mai degrabă au un rol deconectant, decât un rol negativ neapărat", a declarat, pentru "Cuget Liber", Leonte Năstase.
La eveniment, ca de fiecare dată, a participat și prof.univ.dr. Marian Cojoc, cel care a luat cuvântul în deschidere.
"Mă simt onorat să particip pentru a treia oară în deschidere. Promovăm ideea de a nu marca senzaționalul din orice, căci noi căutăm să aducem arta spre oameni și nu numai. Este un spațiu în care tentațiile sunt cu totul altfel, nu înseamnă că instituția de cultură își pierde sensul, ba din contră, ea atrage mai mulți doritori. Prin artiștii consacrați, și prin debutanți, veți vedea că sunt adevărate capodopere. Vom oferi acea satisfacție pe care o oferă cotidianul și nu neapărat senzaționalul", a declarat, pentru "Cuget Liber", Marian Cojoc.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4044 secunde