Surprizele Târgului Național al Meșterilor Populari din Mamaia

405
1

Articole de la același autor

Timp de 14 ani, consecutiv, Muzeul de Artă Populară din Constanța a organizat un eveniment estival de anvergură, așteptat cu nerăbdare de artizanii din întreaga țară, dar și de turiști și constănțeni.

Dacă ultimele ediții ale Târgului Național al Meșterilor Populari au fost găzduite de Piațeta Cazinoului din stațiunea Mamaia, se pare că anul acesta locația va fi adusă mai aproape de intrarea în stațiune, cel mai probabil în apropierea hotelului "Perla".

Ieri, directorul Muzeului de Artă Populară, dr. Maria Magiru, aștepta un ultim răspuns din partea Primăriei Municipiului Constanța cu privire la noua locație pentru a trimite invitațiile către participanții tradiționali la cea de-a XV-a ediție a târgului. Aceștia provin din marile centre de la Horezu, Vlădești, Baia-Mare, Rădăuți.

"Sunt încântată să anunț participarea la ediția de anul acesta a meșterilor olteni, care, cu sprijinul Consiliului Județean Olt, vor veni pentru prima dată la acest târg devenit tradiție", declara ieri dr. Magiru. "Am făcut teren în zona aceea cu 20 de ani în urmă și cunoșteam faptul că ei nu se deplasează la acest gen de evenimente. De data aceasta tare drag îmi este să anunț că vor veni 10 dintre cei mai cunoscuți meșteri naționali".

Printre aceștia se numără renumitul ceramist Ștefan Trușcă, Gheorghe Tănase - cioplitor în lemn, Dumitru Liceanu - cojocar, Alexandrina Filip, care execută țesături tradiționale și nu în ultimul rând meșterul Constantin Nițu, care execută crestătură în lemn.

Oale de Corund în combinații cromatice splendide, jucării de lemn, fluiere și alte instrumente de suflat din tărtăcuțe, dovleci sau piei de capră, toate acordabile, icoane pictate, straie populare de pe tot cuprinsul țării, mărgele, traiste, curele, bice și genți din piele, obiecte decorative din flori de pănușă, bijuterii - care de argint care din sticlă suflată în fel și chip, care din sticlă pictată în fel și chip -, vase de ceramică, năframe, perne brodate și multe altele vor umple de viață și culoare stațiunea Mamaia în a treia săptămână a lunii august.

Comentează știrea

un cunoscator
23 iulie 2013
Hai că m-am prins. e de râs

Cum poți să scrii ..." am făcut teren în zona aceea"...Chiar dacă interlocutorul se exprimă mai liber tu scrii frumos , că de, ești de la cultură...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.512 secunde