Sute de studenți ovidieni, atrași în importante proiecte europene

208
Sute de studenți ovidieni, atrași în importante proiecte europene - univ1-1405619782.jpg

Articole de la același autor

Astăzi, în Aula Magna a Universității "Ovidius" din Constanța, se va lansa un alt proiect cofinanțat din fonduri europene, una dintre direcțiile pe care se centrează interesele instituționale ale noii conduceri. 


Lansarea în urmă cu o săptămână a Proiectului "Bursa de Proiecte - Cultura Inovativ Antreprenorială Aplicată" a fost un bun prilej pentru prof. univ. dr. Diane Vancea, prorectorul Dezvoltare instituțională, relația cu mediul economic și comunitatea locală, să se adreseze studenților prezenți: "Vreau să în-țelegeți bine semnificația acestui proiect, să vă bucurați de el, vreau ca instituția noastră să se încadreze și la anul cu rezultate pozitive. Vom fi alături de dvs. ori de câte ori veți avea nevoie de sprijin să aplicați la rândul vostru și să transformați ideile voastre în idei care să aducă beneficii importante", a mai afirmat prorectorul. 


Conceptul inovativ de "bursă de proiecte" a fost prezentat unui public numeros format din studenți, cadre didactice și reprezentanți ai mediului de afaceri. După ce a prezentat pe larg obiectivele acestui proiect, l-am întrebat pe ing. Laurențiu Sîrbu care sunt beneficiile finale: "Ne dorim ca studenții să capete competențe în domeniul inovativ-antreprenorial, pentru a putea penetra mai ușor pe piața muncii. Cunoaștem cu toții că societatea a înființat școala pentru a crea știință, cultură și inovare, în special, pentru că inovarea stă la baza progresului. Deci, rolul școlii este acela de a aduce, dincolo de curricula pe care o aprobă forurile competente, și alte oportunități de învățare care să-i ajute pe studenți să fie actori permanenți pe piața muncii, reali și primiți la negocieri de la egal la egal. În cadrul proiectului, se dezvoltă cursuri noi: unul care definește caracterul novator al unei idei sau al unui proiect, încă unul care definește modalitățile sau tehnicile de protejare a proprietății intelectuale. Proiectul este deschis în egală măsură studenților de anul I până la studenții doctoranzi, masteranzi, dar nu limitează participarea și a celor licențiați, în strânsă colaborare cu studenții. Noutatea este că studenții își vor căuta finanțare sau apli-cabilitate ideilor prin suportul pe care noi îl asigurăm, dar într-o negociere directă și confidențială cu posibilii parteneri de afaceri", a conchis managerul de proiect. 


Revenind la proiectul care se va lansa, astăzi, în parteneriat cu The Red Point SA, el poartă titulatura "MATE-INFO.NET - Adaptarea programelor de studii universitare la Cadrul Național al Calificărilor în Învățământul Superior și crearea unei rețele virtuale în vederea îmbunătățirii interacțiunii cu mediul de afaceri pentru a susține dezvoltarea eco-nomică și socială". 


Cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, "Investește în oameni!", acest proiect are drept țintă 400 de studenți și 50 de profesori, urmărind promovarea învățării centrate pe student prin dezvoltarea de curriculum și activități educaționale adaptate și corelate nevoilor. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6223 secunde