"Te văd, te aud!" Mai multă grijă pentru cei din jur

157

Articole de la același autor

În județul Constanța, sunt 2.000 de nevăzători și 745 de persoane cu deficiențe de auz, care încearcă, zi de zi, să trăiască și să se comporte precum oamenii normali. Pentru aceștia, Asociația "Împreună pentru Viitor" a organizat, la Colegiul de Arte "Regina Maria", spectacolul "Nu te văd, nu te aud", organizat de elevii din nouă școli constănțene înscrise în acest proiect. 


Scopul proiectului "Te văd, te aud" este de a sensibiliza elevii din școlile selectate cu privire la nevoile speciale ale persoanelor cu deficiențe de auz și văz, astfel încât să înțeleagă și să conștientizeze dificultățile cu care se confruntă aceste persoane și să învețe cum le pot ajuta. Proiectul se derulează până la data de 31 iulie și este realizat în parteneriat cu Asociația Nevăzătorilor din România, Filiala Interjudețeană Constanța, Asociația Națională a Surzilor din România - Filiala Constanța și Inspectoratul Școlar Județean Constanța. 


În prima parte a proiectului, elevii s-au întâlnit la școală cu persoane care prezintă deficiențe de auz și văz, au discutat cu acestea și au experimentat diverse situații în care erau privați de unul dintre simțuri, încercând să se descurce singuri. 


"Consider că participarea la acest proiect ne-a dat ocazia să venim în contact cu o realitate mai puțin cunoscută, cea a persoanelor cu deficiențe de văz și de auz. Am realizat care sunt dificultățile cu care aceștia se confruntă în viața de zi cu zi, cum gesturi și acțiuni simple pentru noi devin adevărate provocări pentru aceștia. Cu mai multă atenție pentru toți cei din jurul nostru, cred că putem să aducem puțin ajutor celor ce au nevoie", a declarat Lorela Florescu, elevă a Liceului Teoretic "Ovidius". 


În cea de-a doua parte a proiectului, elevii au exprimat ceea ce au trăit printr-o scenetă concepută și pusă în scenă de ei. 


"Copiii au participat cu interes la activitățile desfășurate, având acordul și susținerea părinților. Au fost sensibilizați de problemele persoanelor cu nevoi speciale, acceptând cu ușurință să le ofere sprijinul la nevoie. În urma întâlnirilor cu persoanele cu nevoi speciale, elevii școlii noastre au devenit mai sensibili, mai generoși, mai responsabili, mai aplecați spre colegii care au anumite nevoi", a precizat prof. Paraschiva Mastacan, director al Școlii Gimnaziale Nr. 11 "Dr. Constantin Angelescu". 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9605 secunde