Teatrul Bulandra ar putea fi închis din decembrie. Conducerea caută alte săli pentru spectacole

8427
Teatrul Bulandra ar putea fi închis din decembrie. Conducerea caută alte săli pentru spectacole - 19467625101550305408781717636832-1700765626.jpg

Articole de la același autor

Primăria Bucureștiului a înștiințat conducerea Teatrului Bulandra că instituția de cultură nu-și mai poate continua activitatea în actualele săli din cauza unei noi legi, aprobată de Parlament în vară, care interzice activitățile comerciale în clădiri cu risc de cutremur. Documentul are la bază Legea 243/2023, adoptată în iulie, care interzice desfășurarea de activități comerciale de orice natură în clădirile cu risc seismic I sau II.


Teatrul Bulandra funcționează în două săli – Sala Liviu Ciulei (Bd. Schitu Măgureanu 1) și Sala Toma Caragiu (Str. Jean-Louis Calderon 76A). Ambele imobile sunt încadrate la clasa II de risc seismic și nu au autorizație ISU. Teatrul se află în administrarea Primăriei Capitalei.


Conform circularei PMB, teatrul ar trebui să-și oprească activitatea la începutul lunii decembrie. Însă conducerea instituției de cultură a cerut ca termenul să fie prelungit până la sfârșitul anului, motivând că au fost vândute deja bilete pentru spectacolele din decembrie. Până acum, teatrul nu a primit un răspuns, mai arată surse din PMB, notează libertatea.ro


În prezent, Teatrul Bulandra caută spații publice sau private în care să-și poată muta activitatea din anul 2024. Alte zeci de spații comerciale din București au primit informări similare cu cea trimisă Teatrului Bulandra.


Sediul Bulandra va fi restaurat prin PNRR. În mai 2023, PMB anunța că Sala Ciulei a Teatrului Bulandra va fi consolidată și restaurată prin PNRR. Costurile se ridică la 13 milioane de euro fără TVA, iar proiectul ar trebui să se finalizeze până în februarie 2026.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4581 secunde