Teatrul de Stat Constanţa, coproducător al festivalului „DbutanT”

234
Teatrul de Stat Constanţa, coproducător al festivalului „DbutanT” - festival-1603029938.jpg

Articole de la același autor

Teatrul de Stat Constanţa sare în ajutorul Teatrului „Andrei Mureșanu” din Sfântu Gheorghe şi îl sprijină să organizeze festivalul „DbutanT”, considerat a fi singurul eveniment de artă teatrală la nivel național, care vine în sprijinul exclusiv al debutanților din domeniu. Ajuns deja la cea de-a V-a ediție, „DbutanT” continuă să fie o importantă rampă de lansare pentru tinerii absolvenți ai diferitelor specialități din domeniul teatrului.

„După lupta cu virusul care a speriat întreaga lume, oamenii duc acum o bătălie cu efectele la nivel economic pe care pandemia le-a produs. În România, unul dintre cele mai afectate sectoare de activitate este cel cultural. Multe festivaluri mari au fost amânate pentru anul viitor, atât din cauza imposibilității de a mai ajunge la un număr mare de spectatori, cât și din lipsa resurselor financiare. Festivalul-Concurs «DbutanT», organizat de Teatrul din Sfântu Gheorghe, care la edițiile anterioare s-a bazat în mod deosebit pe finanțarea AFCN, a fost la rândul său la un pas de a fi amânat după ce, anul acesta, nu a fost selectat pentru acordarea de sprijin financiar. În tot acest context, Teatrul de Stat Constanța, având un sprijin permanent și vital în această perioadă, din partea autorităților locale, a decis să ofere un extrem de important ajutor, devenind coproducător al acestei ediții”, a precizat conducerea instituţiei de cultură de la malul mării.

Prin urmare, Festivalul-Concurs „DbutanT”, care se va desfășura în perioada 19 - 25 octombrie și va premia actorul ca personalitate complexă și polivalentă, va avea un nou concept. Din cele 27 spectacole înscrise, echipa de selecție a desemnat opt spectacole, în care joacă actori ce vor intra în concurs.

Juriul de anul acesta este format din directori de teatre și regizori importanți, astfel încât toți actorii aflați în competiție să fie remarcați de potențiali angajatori: Gelu Colceag (regizor, director Teatrul Mic București), Radu Apostol (regizor), Florin Toma (actor, director Teatrul „Fani Tardini” Galați), Ovidiu Caița (regizor, director artistic Teatrul de Nord Satu Mare), Vava Ștefănescu (coregraf, director Centrul Național al Dansului București). Biletele vor putea fi achiziționate fie online, prin platforma www.mystage.ro, fie de la casa de bilete a Teatrului de Stat Constanța. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.717 secunde