Teatrul de Stat Constanţa se redeschide cu o nouă premieră

1283

Articole de la același autor

După scăderea ratei de infectare cu noul coronavirus, Prefectura Constanţa a decis redeschiderea sălilor de spectacole din municipiu. Pregătită cu multă migală şi seriozitate, premiera „Crima din strada Lourcine” se va juca, săptămâna aceasta, în sfârşit, în faţa publicului.

Teatrul de Stat Constanţa (TSC) prezintă, în weekend, cea de-a treia premieră oficială a acestei stagiuni, spectacolul „Crima din strada Lourcine”, o comedie muzicală de Eugène Labiche, tradusă de Violeta Popa. Regia îi aparţine lui Vlad Cristache, iar scenografia este semnată de Mădălina Niculae și Andreea Tecla, pe muzica lui Tibor Cári.

Primele reprezentații sunt programate vineri, 7 mai (avanpremiera), sâmbătă, 8 mai și duminică, 9 mai, de la ora 19.00.

Regizorul Teatrului de Stat Constanța, Vlad Cristache, a absolvit licența în Regie Teatru la Universitatea de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” București (UNATC) în 2009, urmând apoi cursurile de master în Regia Teatrului Contemporan până în 2011.

La ora actuală, el este considerat a fi unul dintre cei mai prolifici tineri creatori de teatru, regizând spectacole în București, Piatra-Neamț, Ploiești, Brăila, Tulcea, Constanța, Sibiu, Pitești, Arad.

De când este angajat al TSC, a regizat spectacolul „Lasă-mă să intru” de Jack Thorne, o montare neconvențională care s-a bucurat de mare succes la public şi la critică, precum și spectacolul lectură „Copilul acesta” de Joel Pommerat. La rândul lor, Mădălina Niculae şi Andreea Tecla, laureate cu Premiul pentru debut la Gala Premiilor UNITER 2019, sunt scenografele care au realizat decorul și costumele și la spectacolul „Lasă-mă să intru”, având o colaborare constantă cu regizorul Vlad Cristache.

Fiind vorba de un spectacol muzical, un rol foarte important în această producție îl are compozitorul Tibor Cári, recunoscut și premiat pentru activitatea sa în teatru. Absolvent al Facultății de Muzică din Timișoara în 2002, a realizat, de-a lungul anilor, muzica pentru circa 200 de spectacole de teatru, în țară și străinătate, fiind premiat, în 2013, de UNITER. Tot în 2013 a lansat, în premieră în România, „Theatre Fleas Orchestra“ (Orchestra Teatrului de Purici), un proiect sincretic, de autor, care îmbină muzica de teatru, dansul și arta vizuală. De asemenea, el a colaborat cu regizori ca Victor Ioan Frunză, Lászlo Sándor, Yuri Kordonsky (Rusia), Ada Lupu, Szabó K. István, Urbán András (Ungaria), Alexander Hausvater, Balázs Zoltán, Béres László, Peter Schneider (SUA), Boris Liješević (Serbia) sau Nicolae Constantin Tănase.

Din distribuția spectacolului „Crima din strada Lourcine” fac parte: Marian Adochiței, Andrei Cantaragiu, Florina Stănculeț, Andrei Bibire, Ștefan Mihai. Formația care îi va acompania live este alcătuită din pianista Elena Gatcin, clarinetistul Marian Gănescu și percuționistul Marius Cristian Zaval.

Ce se întâmplă pe parcursul piesei? Spectacolul este de un divertisment autentic, de cea mai bună calitate. Practic, publicul va vedea pe scenă o poveste delicioasă în care comicul de situație se combină cu o dinamică excelentă a personajelor şi un decor colorat, de Belle Epoque, plin de elemente surprinzătoare. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.6825 secunde