Teatrul „Oleg Danovski”, premiat de Iohannis. „Este o recunoaştere a unei munci foarte grele”

448
Teatrul „Oleg Danovski”, premiat de Iohannis. „Este o recunoaştere a unei munci foarte grele” - fonddanielavladescugf3-1610994201.jpg

Articole de la același autor

În urmă cu câteva zile, de Ziua Culturii Naționale, președintele României, Klaus Iohannis, a premiat mai mulţi reprezentanți ai culturii românești și instituții de cultură, care și-au făcut datoria și și-au îndeplinit misiunea. Cu această ocazie, Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” din Constanța a primit ordinul „Meritul cultural”, în grad de comandor.

Întreg colectivul se află, încă, sub efectul emoţiilor. În weekend-ul care tocmai ce s-a încheiat, instituţia de cultură tomitană a primit o mare recunoaştere, îndelung aşteptată, ordinul „Meritul cultural”, în grad de comandor. Cu această ocazie, managerul teatrului, Daniela Vlădescu îi felicită pe toți cei ce au slujit cu dăruire și talent instituția. „Mulțumesc domnului ministru Bogdan Gheorghiu pentru încrederea acordată și domnului vicepremier Kelemen Hunor, pentru că a salvat în anul 2010 această instituție condamnată la moarte. Mulțumesc domnului președinte Klaus Iohannis pentru această inițiativă, care ne dă putere să trecem peste perioadele grele, sperând că avem un loc bine susținut și binemeritat în viețile oamenilor doritori de frumos”, a declarat directorul.

Daniela Vlădescu a precizat că toată lumea din teatru este mândră și fericită de primirea acestei distincții, că tot acest zbucium al lor nu a fost în zadar. Propunerea a venit din partea Ministerului Culturii, iar pe listă s-au aflat mai multe instituții de cultură, muzee, filarmonică, teatre.

„Din punctul meu de vedere, ordinul primit este foarte potrivit şi binevenit pentru aceşti 16 ani în care instituţia aceasta s-a zbătut şi oamenii din teatru au făcut imposibilul să mergem mai departe şi să avem rezultate bune, să facem lucruri frumoase. În tot acest timp, am încercat să facem faţă solicitărilor de spectacol muzical coregrafic. Pentru noi, este o recunoaştere a unei munci foarte grele, a unei calităţi foarte bune a muncii noastre, în pofida greutăţilor prin care am trecut”, a completat managerul.

În plus, Daniela Vlădescu a mai spus că abia aşteaptă momentul redeschiderii instituţiilor de cultură şi că Teatrul „Oleg Danovski” are, deja, pregătite şase spectacole de operă, operetă şi balet, realizate numai cu forţe proprii. Astfel, atunci când vor putea avea, din nou, publicul în sală, vor aduce în faţa acestuia şi cele două premiere, care au fost pregătite cu multă migală. Cele şase spectacole pe care artiştii le vor prezenta sunt: „Elixirul dragostei”, „Carmen”, „Văduva veselă”, „Voievodul ţiganilor”, „O noapte la Veneţia” şi „Don Pasquale”. Acestora li se adaugă premierele „Prinţ şi cerşetor” şi „Povestirile lui Hofmann”.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4803 secunde