Teatrul pentru Copii și Tineret deschide stagiunea cu premiera "Aventurile lui Robinson"

429
Teatrul pentru Copii și Tineret deschide stagiunea cu premiera
După un binemeritat concediu, Teatrul pentru Copii și Tineret Constanța se întoarce în forță, venind în întâmpinarea celor mici, și nu numai, cu premiera spectacolului "Aventurile lui Robinson". Repetiția generală cu public se desfășoară astăzi, ora 10:30, iar premiera va avea loc duminică, 4 octombrie, ora 11.
Regizat de Cristian Pepino, spectacolul este o parodie, o adaptare modernă a celebrului roman scris de Daniel Defoe "Robinson Crusoe". "Este un spec-tacol foarte modern, care îmbină animația digitală cu jocul actorilor", ne-a spus Lică Gherghilescu, directorul Teatrului pentru Copii și Tineret.
Actorii au repetat spectacolul în vară, reluându-l recent, la întoarcerea din concediu. Micul public va putea vedea o adevărată desfășurare de forțe: actori talentați, proiecții video, păpuși, un decor interesant, viu colorat, toate acestea conlucrând pentru a obține un spectacol interesant și plin de dinamism. Va fi, astfel, adusă în atenția celor mici și reproiectată pentru cei mai mari faimoasa poveste a lui Robinson Crusoe, comparată, în momentul apariției - 1719, cu cea a lui Don Quijote.
Eroul lui Defoe naufragiază pe țărmul unei insule dintre Venezuela, Insula Trinidad și Antilele Mici, la vărsarea fluviului Orinocco în Marea Caraibelor. Aici învață cea mai importantă lecție din viața sa, aceea a supraviețuirii, pe care o aplică pe parcursul celor peste 20 de ani pe care îi petrece pe insulă. Este locul unde ia naștere o solidă prietenie cu Vineri, pe care îl salvează de cruzimea canibalilor și îl educă ținând cont de normele și ideologiile englezești. După 28 de ani, două luni și 19 zile pe insulă, Robinson Crusoe este salvat, ajungând în Anglia, unde află că este moștenitorul unei averi considerabile.
Defoe și-a extras ideea romanului din povestea reală a corsarului scoțian Alexander Selkirk care, în timpul unei expediții dincolo de Ecuator, cere să fie debarcat pe o insulă pustie din Arhipelagul Juan Fernandez. Timp de patru ani, găsește resursele necesare pentru a supraviețui, fiind salvat de căpitanul Rogers, căpitanul unei nave engleze. Ajunge la Londra în 1709, iar căpitanul navei salvatoare publică o poveste bazată pe descrierile lui Selkirk.
Povestea aventurii lui Robinson Crusoe va fi reînviată, de această dată, de Tiberiu Roșu, Dan Minciună, Clara Ghiuvelechian, Claudia Zaharia și Ion Ciolan. Ilustrația muzicală este realizată de Dan Bălan, iar scenografia de Cristian Pepino.

Molière, pe scena Teatrului pentru Copii și Tineret
Noile proiecte ale Teatrului pentru Copii și Tineret anunță o stagiune care îi va răsfăța pe cei mici, dar și pe cei care au trecut de vârsta copilăriei. Astfel, directorul Lică Gherghilescu ne anunță că, la începutul lunii noiembrie, va avea loc premiera unui spectacol cu marionete - "Vacanță cu peripeții", în regia Anetei Forna Christu și scenografia Eugeniei Tărășescu-Jianu. Spectacolul abordează povestea a doi băieți, Petrică și Horia, care merg în vacanță la bunici și care, dornici de aventură, hotărăsc să devină cavaleri, luându-și numele de Harry și Potter.
Din distribuție vor face parte: Tiberiu Roșu, Adrian Bădilă, Victor Petcu, Alin Constantinescu, Magda Vernescu și Magda Baciu.
Un alt spectacol pus la cale de Teatrul pentru Copii se adresează, de această dată, publicului adult. Este vorba despre piesa "George Dandin", a lui Molière, în regia și scenografia lui Mihai Constantin Ranin, care a mai colaborat cu teatrul constănțean și la spectacolul "Visele".
Repetițiile vor începe săptămâna viitoare, iar spectacolul va avea premiera în luna decembrie.
Și publicul din localitățile județului Constanța se va putea bucura de spectacolele Teatrului pentru Copii și Tineret, care va relua, de săptămâna viitoare, programul cultural de spectacole în deplasare. Astfel, până la sărbătorile de iarnă, actorii vor juca în 25 de localități, în paralel cu activitatea de la sediu, în luna decembrie fiind programate spectacolele din Orășelul Copiilor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9634 secunde