Cu o distribuție remarcabilă

"Titanic Vals", «ancorat» la malul românesc al Mării Negre

633

Articole de la același autor

Ieri, la Teatrul de Stat Constanța, regizorul Cristian Șofron și-a dorit să elogieze, în cadrul conferinței care a anunțat premiera spectacolului "Titanic Vals", colaborarea cu actorii acestei instituții.
Pregătirile pentru spectacol au durat două luni, timp în care regizorul a lucrat îndeaproape cu cei despre care a vorbit numai de bine: "Este o distribuție care aproape că atinge perfecțiunea, cu actori din toate generațiile", a spus Cristian Șofron. Laudele au fost generale, dar regizorul și-a exprimat îndeosebi aprecierea pentru actorul Nicolae Urs, care îl va interpreta pe Spirache: "Nicolae Urs are o bunătate și o candoare speciale și se încadrează perfect în tipologia creionată de autor", a precizat Șofron. Potrivit regizorului, cele mai conștiincioase dintre actrițe au fost Ileana Ploscaru și Diana Cheregi, cu care a avut o colaborare foarte bună: "Cele două actrițe au fost primele care au învățat textul, au venit primele și au plecat ultimele la repetiții, oferind din plin energie și talent", a spus Șofron.
Piesa lui Tudor Mușatescu este, încă, de mare actualitate, ea înfățișând compromisurile politice care atacă moralitatea ca un virus: "Am considerat că este o piesă potrivită pentru perioada de frământări politice prin care trecem", a spus regizorul.
Din distribuția spectacolului vor face parte: Niculae Urs - Spirache, Diana Cheregi - Dacia, Ileana Ploscaru - Chiriachița, Florina Diaconu - Sarmisegetusa, Dana Dumitrescu - Gena, Bogdan Bucătaru - Traian, Claudia Forțan - Decebal, Cosmin Mihale - Petre Dinu, Adrian Dumitrescu - Stamatescu, Liviu Mano-lache - Rădulescu Nercea, Nicodim Ungureanu - Procopiu, Maria Nestor - Doica, Liliana Bărăscu - servitoarea, Florentin Roman - fotograful și Gelu Ciobanu - bătrânul. Decorurile sînt realizate de Constantin Ciubotariu, iar costumele sunt semnate de Ema Gavrilă.
Astăzi, de la ora 19, va avea loc avanpremiera spec-tacolului, urmând ca premiera să aibă loc sâmbătă, 21 iunie, pentru prima oară pe scena Teatrului de Stat.

Cunoscut mai ales pentru rolul lui Mihu din "Toate pânzele sus", Cristian Șofron este actor la teatrul "Nottara" din București, A debutat la vârsta de opt ani, la Teatrul Nottara, jucând în două spectacole - "Și eu am fost în Arcadia" și "O lume la țară". Ca actor profesionist, Șofron și-a făcut debutul în 1983, la teatrul din Oradea, după ce a absolvit facultatea. După doi ani, s-a angajat la Teatrul "Nottara", unde a și rămas până în prezent. Deseori și-a exprimat admirația pentru Amza Pellea, pe care încă îl păstrează ca etalon actoricesc.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.9007 secunde