Topul cărților în 2007

619

Articole recomandate

Cărți de Paulo Coelho, laureatul Nobel Orhan Pamuk, Mircea Cărtărescu, regretatul Octavian Paler, dar și debutul în volum al Mihaelei Rădulescu sau ultima carte Harry Potter au fost cele mai vândute în librăriile românești în 2007, potrivit clasamentelor furnizate de distribuitorii din țară.
- Unul dintre primele volume publicate în limba română ale laureatului premiului Nobel pentru literatură din 2006, Orhan Pamuk, "Mă numesc roșu", editat de Curtea Veche, este printre cele mai vândute cărți. Reprezentanții editurii Curtea Veche au declarat că au vândut 22.000 de exemplare din volumul lui Pamuk, a cărui acțiune este plasată în Istambulul secolului XVI. Romanul, publicat în 2006, este în același timp polițist și de dragoste, iar scriitorul analizează diferențele și tensiunile dintre lumea orientală și cea occidentală.
- "De ce iubim femeile", de Mircea Cărtărescu, volumul de povestiri despre femei, publicate de autor în diverse reviste literare, s-a vândut în cele mai multe exemplare anul acesta în cel mai mare lanț de librării din România, Diverta, care are 70 de magazine în 43 de orașe. Cartea este bestseller și al Editurii Humanitas, care a declarat un număr de 17.000 de exemplare vândute, deși cartea a apărut prima dată în urmă cu peste trei ani. Volumul este a doua cea mai vândută carte de la Humanitas în 2007, după romanul lui Paulo Coelho "Vrăjitoarea din Portobello", inspirat din călătoria scriitorului brazilian în România, cu 26.200 de exemplare comercializate.
l Un succes este și a șaptea și ultima carte din seria Harry Potter a britanicei J. K. Rowling, despre aventurile vrăjitorului adolescent.
- Clasamentul este dominat și de titluri de Octavian Paler, care a încetat din viață în luna mai a acestui an. Cu trei volume în top, dintre care "Convorbiri cu Octavian Paler", de Daniel Cristea Enache, s-a vândut în peste 20.000 de exemplare, potrivit Editurii Corint, la care se adaugă "Scrisori imaginare" (Historia) și "Viața pe un peron" (Corint), Paler este unul dintre cei mai populari autori ai anului.
- Alte titluri care se regăsesc în topul vânzărilor de la lanțurile de librării românești sunt  "Memoriile unei gheișe", de Arthur Golden (Humanitas - 13.000 de exemplare), "Cartea gesturilor", de Peter Collett (Trei), "Și tu poți fi Super-Nanny", de Irina Petrea (Trei), "Trăiesc, deci mă abțin", de dr. Mihaela Bilic (Coreus Publishing), "Dincolo de bine, dincoace de rău. Despre iubire", de Aurora Liiceanu și Alice Năstase (Nemira).
- Cartea Românească a vândut în 2007 cel mai mult "Bunul simț ca paradox", de Alexandru Paleologu.
- Celebrul bucătar Jamie Oliver se află în clasamentul vânzărilor Curtea Veche, după Orhan Pamuk, cu 19.000 de exemplare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9167 secunde