Topul PERLELOR de la Bacalaureat

216
Topul PERLELOR de la Bacalaureat - rezultatesimularebac2014hr620298-1405336649.jpg

Articole recomandate

În ultimii ani, lucrările de Bacalaureat sau de la Evaluarea Națională ale unor elevi se transformă în adevărate "capodopere". Daniel Botezatu, profesor de istorie la C.N "Mihai Emienscu", din municipiul Botoșani a realizat un top al perlelor "recoltate" din tezele sesiunii iulie 2014, scrie botosaninecenzurat.ro

1. "Mircea cel Bătrân anexează Delta Dunării" – cam slăbuță, e drept

2. "Iancu (de Hunedoara, n.n.) dorește să cucerească Transilvania pentru o cunoștință a sa" – astăzi cunoștinței i s-ar spune baron local. Gandiți-vă la portul Constanța și ce vrea Mazăre să facă acolo.

3. "Din punct de vedere alimentar, ostașii români au rămas fără apă" – din punct de vedere anatomic, tu sigur ai scris asta fără creier.

4. "Tendințe sigismunde" – mai curând schizoide, dar de gustibus…

5. "Țarul Rusiei, Petru I Mușat" – și președintele României, Vladimir Putin

6. "În sec. XIV-XVIII, Imperiul Otoman se oferă pe plan internațional" – nu-i nimic, la sfârșitul sec. XX româncele se ofereau în Imperiul otoman. Adică nu și-o fereau, capisci? Așa se mai învârte roata istoriei, mama ei …

7. "Mihai Viteazul și-a cumpărat funcția de sultan" – ce să mai spui la asta?

8. "Mircea cel Bătrân și-a încheiat domnia în 1418 (bravo, ia te uită, a știut loaza), dar mai târziu s-a remarcat în luptele cu turcii" – zdrang, iar dacă nu murea mai trăia și astăzi.

9. "Vlad Țepeș organizează atacul de noapte și ar fi avut loc un mare asasinat dacă Mahomed al II- lea nu schimba cortul său cu un soldat". Asta-mi aduce aminte de o altă perlă, pescuită dintr-o lucrare la începuturile activității mele didactice: "Vlad Țepeș a pătruns în cortul sultanului și aproape că l-ar fi ucis pe acesta dacă-l găsea acolo". Pentru cei care nu știu, Mahomed al II-lea e mort. L-o fi ucis Mircea cel Bătrân după încheierea domniei.

10. "Succesiunea era ereditar-electivă, adică domnul se alegea din fiii fostului domn și nu de la tatăl la fiul actualului domn" 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 09 Iulie 2014
Stire din Cultură-Educație : Minunea icoanei Prodromița
Pagina a fost generata in 1.0495 secunde