Concurs "Tradiție și modernitate", la Muzeul de Artă Populară

580

Articole de la același autor

La Muzeul de Artă Populară se desfășoară expoziția "Meșteșuguri artistice - tradiție și modernitate", în cadrul căreia sunt prezentate lucrări din patrimoniul instituției, care înfățișează evoluția meșteșugurilor, de la tradițional la contemporan.
Meșteșugurile prezentate sunt olăritul - reprezentat prin vase decorative, țesutul ștergarelor, arta cusăturilor, cojocăritul, țesutul ștergarelor și al scoarței, pictarea icoanelor pe sticlă, realizarea instrumentelor muzicale tradiționale, arta cusăturilor, broderiei, dantelelor executate pe piese de port și încondeierea ouălor. Scopul expoziției nu este doar artistic, ci și documentar, iubitorii artei tradiționale putând fi martori la evoluția și varietatea meșteșugurilor românești.
Expoziția este deschisă publicului până pe data de 1 noiembrie, după care urmează o perioadă în care se vor desfășura lucrări de zugrăvit, până pe data de 10 decembrie. Cu ocazia sărbătorilor de iarnă va fi prezentată o expoziție de obiceiuri românești, urmată, la începutul anului, de expoziția "Cămașa" în portul popular românesc.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7359 secunde