Triplă lansare de carte la Curtea Brâncovenească

771
Triplă lansare de carte la Curtea Brâncovenească - triplalansaredecarteonline-1655458888.jpg

Articole de la același autor

Facultatea de Teologie a Universității „Ovidius”, în parteneriat cu Școala „Sfinții Martiri Brâncoveni” din Constanța și Fundația Ecumenică „Pro Axe Mundi” din București, organizează o multiplă lansare de carte, luni, 20 Iunie 2022, începând cu orele 18:00, la Curtea Brâncovenească, Str. Vasile Lupu, nr. 43-45, Constanța.

Vor lua cuvântul: Î.P.S. Prof.Univ.Dr. Teodosie Petrescu, Dr. Ion Constantin, Pr.Prof.Univ.Dr. Nicușor Tucă, Dr. Florin Duțu și Prof.Univ.Dr. Gheorghe F. Anghelescu.

Evenimentul își propune să evoce patru personalități de excepție ale neamului românesc, unite laolată prin sinceritatea și profunzimea de care au dat dovadă fiecare în urmarea până la capăt a crezului său: Mihai Eminescu – geniul culturii românești, Nichifor Crainic – ctitor al Filocaliei românești, Constantin Galeriu – preotul și misionarul român de vocație și Titus Gârbea – generalul demn și devotat pentru cauza poporului nostru.

Nu vor lipsi, din dialogul la care sunteți invitați ca parteneri, abordări ale unor subiecte de actualitate precum: importanța geostrategică și economică a Dobrogei, teritoriul românesc dintre Dunăre și Mare, așa cum se desprinde din publicistica eminesciană cu intuiție profetică, perspective și posibile soluții la criza războiului ruso-ucrainean, necesitatea unui creștinism asumat în societatea contemporană sau starea monumentului eclesial în prezent – noi provocări.

Toate acestea și teme de interes la fel de captivante vă așteaptă să le descoperiți prospețimea și importanța în paginile volumelor ce vor fi lansate: „Părintele Constantin Galeriu – model de misiune și pastorație” (1918-2013); „O viață în slujba Țării: convorbiri cu Generalul Titus Gârbea”; „Patmos”, revista Centrului de Cercetări Științifice Interdisciplinare „Dumitru Stăniloae” din cadrul Universității „Valahia” din Târgoviște, nr. 12, 13, 14 și 15.

Organizatori: prof.univ.dr. Gheorghe F. Anghelescu și lect.univ.dr. Ionuț Gh. Chircalan.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5817 secunde